5 oktober 2015

RÖDBETSMUFFINS MED KARDEMUMMA OCH KANEL (sockerfritt och glutenfritt)



Rödbeta är något jag fullkomligt älskar, den är snygg i färgen, renar kroppen, ger bra energi och är också god, vilket är ett stort plus. Nu är hösten här och jag gillar att använda rödbetan och njuta extra av den under hösten. Här bjuder jag på ett muffinsrecept som gick hem hos både stor och liten. En muffins som är full med god och härlig energi. Den energi vi ofta behöver någon gång på dagen, som mellanmål vid kaffet, före ett träningspass eller för att ta direkt när du slutar jobba, för att orka extra bra när du väl kommer hem till familjen och alla dessa sysslor med matlagning mycket mer. 

Recept: ( Föredra ekologiskt så långt det är möjligt) 
4 stycken mellanstora rödbetor 
1 tsk vanilj 
5 dl mandelmjöl
3 ägg 
2 tsk kardemumma 
1 msk kandel 
2 msk kokosolja 
7 dadlar 
1 dl russin 
1 dl mandelmjölk

Gör så här: 
Riv rödbetorna på den grövre sidan på ditt rivgärn, häll ner de rivna rödbetorna, klipp dadlarna i småbitar, häll ner mandelmjölet, vaniljen, kardemumman, kanelen, kokosoljan, äggen russinen och mandelmjölken i en bunke. 

Grädda på 200 grader i ca 15-17 min

Njut av dina härliga muffins 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...