1 december 2012

TWIST AV CHOKLAD OCH PEPPARKAKA




                       HÄLSOSMARTA PEPPARKAKSHJÄRTAN 




Denna godbit kan du ta njuta av efter maten, till kaffet och eller till glöggen. 

Jag fullkomligt älskar pepparkakor men har numera valt bort att äta de klassiska pepparkakorna som finns att köpa i affären. Min första tanke var att göra en pepparkaka på mandelmjöl men sen kom tanken att blanda samma två av julens många goda smaker nämligen choklad och pepparkakskrydda. 


Får jag lov att bjuda på hälsosmarta pepparkakshjärtan? 

Recept: 
4 dl     Mandelmjöl
100 g  Mörkchoklad 86% 
3 tsk   Pepparkakskrydda 
3 msk Kokosolja (med fördel ekologisk)
2 tsk   Kokossocker Renée Voltaire 
50 g    Mjölkfritt smör. 

Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad medan du blandar samman de andra ingredienserna. 
Blanda samman pepparkakskryddan, kokosoljan, mandelmjölet, kokossockret och smöret. När chokladen har smält och svalnat en aning rör du ner den i blandningen, använd nu händerna till att jobba ihop röran efter några minuter går du över till att röra med en slev. Häll nu i smeten i dina valda formar. Ställ in dem i frysen i minst en timme. 

När du ska servera din pepparkakshjärtan tar du dem direkt från frysen obs de börjar smälta inom omkring 15 minuter. 

// Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...