3 juni 2013

HÄLSOSMARTA -STEGRÄKNARUTMANING: sista veckan


Nu är det sista veckan i vår HÄLSOSMARTA - stegräknarutmaning. Då det är en utmaning då du ska utmana dig själv och inte tävla mot andra i första hand är det nu som du ska se till att komma upp till ditt mål i form av antal steg per dag.
Målen kan se olika ut. Kanske hade du innan bestämt dig för att komma upp i ett visst antal steg (den rekommenderade stegmängden ligger på mellan 10.000 och 12.000 steg per dag). Eller så hade du bestämt dig för en procentuell ökning (du kanske gick 8000 steg innan och ville öka med 50 %, vilket innebär 12.000 steg).
Känns det bra?
Hamnar du på en nivå som känns rimlig för dig?
Eller kanske kan du höja ribban lite?

Vår mening med denna utmaning är att göra dig medveten om hur mycket du rör dig i vardagen och dessutom att uppmuntra dig till att röra dig mig i vardagen och "vinna steg" på så vis.
Det är alltid bra att som grundtanke ha att göra det som ger dig mest motion:

  • Ta trapporna
  • Gå en omväg
  • Ta en lunchpromenad
  • Springa många ärenden
Forskning har visat att de personer som har stillasittande kontorsjobb inte riktigt till fullo kan kompensera detta genom att träna före eller efter jobbet. Våra kroppar behöver rörelse under hela dagen. Så se till att ta alla tillfällen du kan till att stå upp, gå en runda och röra på dig. Det håller dig både friskare och i bättre form.

Så nu lägger vi i den sista växeln denna vecka!
Mitt personliga mål är att jag ska ha gått 12.000 steg (minst) varje dag, och en del av dessa ska jag gå även under min arbetsdag.
Hur ser ditt mål ut?

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...