23 februari 2013

VAD RENAR KROPPEN FRÅN GIFTER

 Godingar som hjälper dig att driva ut gifter ur din kropp


Kronärtskocka

Kronärtskockan har sedan långt tillbaka använts för att gynna matsmältningen och för att minska lever och gallproblematik. Det är en fytokemikalie som stärker upp matsmältningen. 
Kronärtskocka ökar även produktionen av galla. Galla är viktigt för att bland annat transportera gifter till tarmen, och på så sätt föras ut ur kroppen. Forskning har visat att gallflödet ökar med 127 procent trettio minuter efter intag av kronärtskocka. Rödbetor
Rödbetan är känd för att ha ett brett register av goda egenskaper för kroppen. Rödbetan jobbar på djupet med att stimulera cirkulationen , renar och avgiftar kroppen på gifter. Är bra för att motverka infektioner, inflammationer och njursten. Den har en stärkande funktion för njurar, gallblåsa och lever. 
Rödbetor är även känd för att vara blodrenande. Innehåller metionin som bidrar till att sänka kolesterolvärdena. Betanin är ett ämne som rödbetan besitter som hjälper levern att snabbare bryta ner fettsyror, vilket minskar leverns belastning.

Vattenkrasse
Vattenkrassen är känd för sina starka avgiftande egenskaper. Den förhindrar innflamationer som eksem och psoriasis. Vattenkrassen är milt urindrivande och stimulerar även funktionren hos lever,gallblåsa,bukspottkörtel och njurar. Är även energigivande  och löser upp stenar i njurar och blåsa. 
Vattenkrasse ökar avgiftningsenzymerna och hadr därför effekt på vissa gifter. En brittisk studie har visat att rökare som fått 170 gram vattenkrasse utsöndrar mer cancerogena ämnen i urinen än de som inte fått vattenkrasse. Den är rik på klorofyll som bidrar till att bilda friska röda blodkroppar och öka cirkulationen. 

Alfalfa
Alfagroddar har under lång tid vart populär bland hälsokostentusiaster. De innehåller en stor mängd kostfibrer och kan binda till sig gifter som läkemedel och tillsatsämnen, för att sedan avlägsna från kroppen. Alfalfa har även mycket mineraler, aminosyror och fettsyror som är bra för avgiftning. 
Sparris
avgiftning. Sparris är känd för sin rikedom på folsyra samt betakaroten, c-vitamin, antioxidanter som är bra för att bekämpa sjukdomar som cancer, hjärt-kärlsjukdom och även ögonsjukdom. Då sparrisen innehåller mycket  c-vitamin, fibrer och antioxidanter samt glutation. Den stimulerar även njurar och tarm så att gifter lämnar kroppen snabbare.  
Vill du läsa mer vad du ska äta för att rena kroppen titta in här Sund.nu
För mer intresse läs även Anna Selbys bok Ät för hälsan  . 
En annan enkel och bra bok att läsa om maten som stärker ditt immunförsvar är Så stärker du ditt immunförsvar av Charlotte haigh


// Josefi


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...