7 juni 2013

ULRIKAS RULLTÅRTSDRÖM

Ulrikas Rulltårtsdröm
Här är en variant på den klassiska rulltårtan - självklart utan vetemjöl, socker eller mjölk. Snabbakad och trevlig att bjuda på. Själva "tårtbotten" baseras på ägg och mandelmjöl, vilket gör att rulltårtan blir både mättsam och proteinrik. Räcker till ungefär 14 bitar som vardera på ett GB-värde på 2, vilket är väldigt bra för dig som vill minska på kolhydraterna.

Du behöver:
Tårtan:
3 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
30 droppar Stevia Sweet Leaf vanilj

Fyllning:
10  ekologiska torkade aprikoser
3 msk kokosolja
1 dl kokosflingor
1 dl hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
lite vatten

Gör så här:
Blanda ingredienserna till tårtan. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt i en
rektangulär form ungefär 30 x 20 cm. Grädda ca 10 minuter i 200 grader.
Mixa ihop samtliga ingredienser till fyllningen. Blanda med vatten till en lagom konsistens så att smeten går lätt att fördela på tårtbotten.

Låt tårtbotten svalna något och fördela sedan fyllningen jämnt över den.
Rulla sedan ihop till en fin rulle.

Ulrika


4 kommentarer:

  1. Vilken härlig rulltårta, en låter mycket god!

    SvaraRadera
  2. Underbart god! Bakade den idag o hela familjen älskade den. Tack för ett toppenbra recept! Linda Sterling

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra Linda och kul att den gick hem hos hel familjen. Tack för att du delar med dig :-)!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...