18 maj 2014
GOTT HAVREBRÖD MED PLOMMON vetefritt
Varför inte bjuda dig själv eller dina nära och kära på nybaktbröd en lördagsmorgon eller varför inte en onsdagsmorgon. Just nybakat bröd till en kopp te eller kaffe på morgon höjer mysfaktorn extra mycket.
Sen luktar det så ljuvligt gott också. Detta bröd provade jag att blanda i plommon och det blev en succé.
Recept:
4 dl ekologisk havremjöl och eller havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl havremjölk
1/2 dl olivolja
1 tsk bakpulver
8 plommon ekologiska
2 ägg
Gör så här:
Klipp plommonen i småbitar, häll sedan i havret i en bunk, bakpulver och så även solrosfrönen. Blanda sedan ner äggen, havremjölken, olivoljan och plommonen. Blanda ordentligt till en fin smet.
Lägg ett bakpapper på plåten. Platta ut degen med händerna så att det skapas en fyrkant. Då blir det lättare att skära fina bitar när brödet är färdiggräddat. Grädda brödet i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
NJUT av ditt nybakat bröd
Josefi
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bakar brödet nu, men det fick bli mandelmjölk i stället. Hoppas dét inte har någon betydelse mer än smakmässigt. Spännande. Tack för era bra tips och en bra blogg!
SvaraRaderaDetta låter gott använde du färska eller torkade plommon?
SvaraRadera/Sara