28 maj 2014

PAN PIZZA - i stekpannan (utan vetemjöl)


Här bjuder jag på ett enkelt och snabblagat recept så att du kan fixa god och hälsosam pizza när helst du blir sugen. Botten görs på ägg, fiberhusk och kokosmjöl och blir därför ganska mättande.  Pizzan räcker till en hungrig eller två "sugna" pizzaätare. Fyllningen bestämmer du själv efter vad du tycker om och/eller har hemma.

Du behöver:
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk kokosmjöl
1 tsk kokosolja +  att steka i
3 msk vatten
salt och peppar/ pizzakrydda

Fyllning/topping: Det du tycker om och det du har hemma. Det är alltid gott att grunda med tomapuré eller någon form av tomatsås och ost är ju också ett givet inslag. Har du provat med chevré eller fetaost på pizza? Jättegott! Tomater och andra grönsaker, svamp, räkor, skinka, musslor, kyckling, oliver - ja det finns inga gränser....

Gör så här:
Vispa ihop ägget, fiberhusken, kokosmjölet, kokosoljan och vattnet ordentligt. Smaksätt med salt och peppar eller någon annan favoritkrydda. Det är inte så tokigt att ha pizzakrydda i pizzabotten faktiskt.
Smält en klick kokosolja i stekpannan och häll sedan ner i stekpannan. Pizzabottnen får gärna  vara lite tjockare när man gör Pan Pizza, så den behöver inte flyta ut helt. Grädda den några minuter så att den får fin färg och vänd den sedan. Direkt när du gjort det lägger du på de ingredienser du vill ha på din pizza.
Lägg sedan ett lock eller en tallrik över pizzan och låt den gräddas färdigt.
Om du inte hinner med att lägga på ingredienserna ganska snabbt, kan du ta av stekpannan från spisen medan du lägger på fyllningen och sedan låta den grädda klart med lock/tallrik på.
Det är viktigt att den gräddas med fyllningen på under några minuter så att osten smälter och övriga ingredienser blir varma samtidigt som du har koll på att inte botten blir för välgräddad.Sänk ev. värmen en stund på slutet och låt lock/tallrik ligga på.
Smaklig spis!

// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...