10 mars 2015

GOD KAKA MANDEL, KOKOS OCH CHOKLAD glutenfritt



Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen. Perfekt inför oväntat besök eller om du är sugen på något, eller varför inte bjuda på till dina kollegor och eller vänner.



Recept: 
2 dl mandel
6 rutor mörk choklad 74 procent
3 msk kokosolja
3 msk psylliumfröskal från Psylliumfroskal från HELHETHÄLSA
3 ägg
2 dl kokosmjölk
4 dl mandelmjöl
10 dadlar torkade eko

Gör så här: 
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Klipp de torkade dadlarna till små bitar och häll sedan ner i en bunke. Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölk och ägg i skålen. Rör nu om med en slev så att allt blandas ordentligt.

Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt. Låt grädda i 180 grader i 15-20 minuter. Gillar du kakan lite kladdigare tar du ut den efter 15 minuter, vill du ha den lite mer fast tar du ut den efter 20 minuter i ugnen.


Njut av in goa kaka
Josefi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...