29 mars 2015

PÅSKGODIS ”MARSIPAN" MED CHOKLAD OCH CITRONTÄCKE
Snart är påsken här och de flesta vill ha något gott att äta och även bjuda på till kaffet. Jag som gärna väljer att göra mitt godis själv för att sänkta socker intaget mycket och fortfarande få njuta av det goda. Delar som ni vet gärna med mig till er av mina goda och hälsosamma recept. Här bjuder jag på en ”marsipan" godbit med choklad toppat med citron. Mycket gott som även ger en fräsch känsla.


För ungefär 20 st ”marsipan" godbitar 

3 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
2,5 msk honung
1 citron
Apelsinchoklad mörk 70 %

Gör så här
Häll ner mandelmjöl i en bunke och tillsätt kokosoljan och honungen. Ta nu din stavmixer och mixa degen så att det fördelar sig fint. När du är klar formar du dina marsipan godbitar med dina händer. Lägger dem på en bricka eller liknande som du har gjort ren och som får plats i kylen och eller frysen. När du är klara med dina godbitar. Ställer du in dem i ungefär 60 min. De ska ha hunnit blivit kalla, för att du sedan ska doppa dem i choklad och toppa med riven citron.

Efter en timme gör du ett chokladbad och smälter ner hela kakan med apelsinchoklad 70 %. Gör så här, häll mycket vatten i en stor kastrull ta sedan en plats eller metallbytta som du lägger i vattnet och bryter ner chokladen i små bitar. Låt kokaupp ordentligt för att sedan sänka till låg värme. Medan chokladen smäller så river du skalet från din ekologiska citron. När allt sammans är klart. Tar du ut dina godbitar ur kylen eller frysen och doppar/ rullar ner dem i chokladen, lägger dem på brickan och toppar med citron och när alla är klara ställer du tillbaka dem i frysen eller kylen i ca 30 minuter för att torka och svalna ordentligt. Sedan är det tid för att bjuda på dessa godbitar. Kom i håg att du kan inte ha dem ligga på bordet en lång stund utan dem bör ätas på en gång efter du serverat dem. Annars börjar chokladen att smälta och det kladdar av sig på dina händer.

Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...