31 juli 2013

HÄLSOSMARTA PÅ WELLNESS SPA


Förra veckan hade vi (Josefi och Ulrika) förmånen att få njuta en riktigt härlig spadag på Wellness Spa - ett dagspa i Västerås som enbart använder sig av ekologiska produkter. Det blir dubbelgilla på det från oss, såklart. Josefi hade haft turen att vinna en specialkomponerad behandling för två och vi blev väl omhändertagna under hela fyra ljuvliga timmar.

Wellness Spa ligger på Tallmätargatan på Hälla i ett hus vars yttre inte direkt för tankarna till lyx, flärd och sköna spa-behandlingar. Men inuti är det fantastiskt! Mamma Barbro Axelsson driver tillsammans med döttrarna Helena och Annelie företaget sedan drygt två år tillbaka och det har skapat en fantastiskt vacker och smakfull oas med sinne för både helheten och de små detaljerna. Det är svårt att ana att detta paradis för kropp och själv döljer sig bakom industrifastighetens väggar och fönster.


På schemat för dagen stod till att börja med fotbad och därefter fisk-spa. Det ska vi väl villigt erkänna att det var med en viss tvekan vi stoppade ner fötterna i vattnet till de bevisligen hungriga fiskarna. Med lätt fiskfobi och kittliga drog vi varsitt djupt andetag innan vi vågade oss på att doppa våra fossingar.
Kanske lyckades vi skrämma bort en och annan övrig spabesökare, för vi var inte precis tysta
under de första minutrarna. Skräckblandad förtjusning blandades i skratt och skrik om vartannat. Det nafsades, kittlades och kändes som att stoppa ner fötterna i ett stort glas med sockerdricka med jättebubblor av kolsyra. Efter en stund vande man sig och kunde slappna av och faktiskt njuta av de "vänliga" fiskarna som tog hand om våra fötter så fint.

Efter fisk-spa var det dags för relax i bubbelpoolen, och det är ju aldrig fel. Varmt, skönt vatten och jetstrålar som bubblar och masserar. I gott sällskap går en timme fort. Vi hann med att prata om flera kommande och spännande projekt som kommer att gå i HÄLSOSMARTAS regi.Efter bubbelpoolen var det dags för Infrabastun. En ny upplevelse för oss båda. En infrabastu verkar genom infrarött ljus som värmer upp kroppen och därigenom ger kroppen en riktig genomkörare. 30 minuter i bastun motsvarar 30 minuter i motionsspåret. Det var en behaglig värme och inte så "tung och stickande" luft som i en vanlig traditionell bastu. Svettas gör man dock som vanligt och i mängder.
Efter de 30 minuterna kändes det i hela kroppen att den hade fått jobba och det kändes väldigt skönt och avslappnat.
Då vi svettats en hel del var det viktigt att fylla på ordentligt med vätska, både direkt efter bastubadet och även under resten av dagen.Lite avslappning och återhämtning och sedan en skön dusch efter allt svettande var på sin plats och kändes riktigt skönt. Likaså att fylla på med den goda juicen och den fräscha frukten som vi bjöds på.
Det gjorde gott.

Den sköna spa-ritualen skulle sedan avslutas med en ansiktsbehandling som vi fick tillsammans på varsin mjuk, skön och ombonad brits av Barbro och Annelie.
Proffsigt, underbart skönt och med enbart ekologiska produkter var det 30 minuter av ren njutning. Det var lätt att slappna av totalt, dels för att våra kroppar var så "genomarbetade", dels för att behandlingen var fantastiskt skön. Att sluta ögonen och försvinna in i total avslappning samtidigt som man förnimmer de goda dofterna av produkterna, den sköna beröringen och ljudet av behaglig musik - mmmmmmm.

Ekologisk hudvård från Forever

Ja, det var verkligen en fantastiskt skön spa-dag vi fick. Tack underbara Wellness Spa och Barbro och Annelie för vinsten och det fina omhändertagandet. Vi kommer garanterat att komma tillbaka och prova på fler av era härliga behandlingar.
Wellness Spa erbjuder ett mycket stort utbud av olika behandlingar. Bor du i Västerås med omnejd, eller kan du tänka dig att göra en utflykt hit, så gå in och titta på deras hemsida vad de har att erbjuda.

Wellness SpaAnnelie och Barbro Axelsson på Wellness Spa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...