9 juli 2013

MONICAS RESULTAT EFTER 10 VECKOR MED HÄLSOSMARTA-Makeover

Lägg till Monica Stolpe-Nordin före och efter sin HÄLSOSMARTA-Makeover

I början av våren efterlyste vi en försöksperson som helt gratis skulle få prova på vår metod HÄLSOSMARTA-Makeover. Vi fick in väldigt många anmälningar, så det var inte lätt att välja ut bara en. Dock var vi tillslut rörande överens om att det var Monica Stolpe-Nordin som skulle få möjligheten.
Nu har de 10 veckorna av testperioden gått och vi är så fantastiskt imponerade över allt som Monica har åstadkommit på denne korta tid. Hon har mycket arbete kvar för att nå sina hälsomål, men har redan hittat flera nya och hållbara vanor som kommer vara henne till god hjälp.

Monica har under ca 30 års tid prövat olika metoder med målet att gå ner i vikt.  Hon har bland annat vänt sig till Viktväktarna vid flertalet tillfällen. Resultatet har blivit att hon har gått ner i vikt, men vecka tre tappat motivationen, slutat och gått tillbaka till där hon var från början igen. Monica har även provat på flera andra metoder för att komma tillrätta med vikt och hälsa, men ingen av dem har fungerat mer än under en kort tid.
Med hjäpa av HÄLSOSMARTAS-Makeover är det första gången i hennes liv då hon inte tappar fokus och gett upp, utan kavlat upp ärmarna och med engagemang, nyfikenhet och kämparglöd valt att titta sig själv i ögonen och möta de känslor som har kommit upp. För det är precis vad som händer när du jobbar både fysiskt och psykiskt med dig själv. Du rensar på alla plan och får möta olika känslor som du måste hantera. Här menar Monica att det mentala verktygen, de återkommande coachningssamtalen och de dagliga sms:en har vart ovärderliga. Hon menar att detta är det vinnande receptet till varför hon äntligen har klarat att fortsätta att jobba med sig själv på olika plan.

Monica bjuder på jordgubbar och nötter till fest
Monica har jobbat på mycket bra under dessa veckor. Hon har kommit till många viktiga och avgörande insikter som gör det lättare för henne att jobba vidare och nå de resultat hon vill uppnå. Vi har gråtit och skrattat tillsammans.
Hon har hittat nya vanor och rutiner som hjälper henne på vägen och fler goda vanor ska det bli.

Våran "PIPPI-Monica" är en engagerad kvinna som brinner för att hjälpa andra människor att utvecklas och blomstra. För första gången i sitt liv har hon sakta men säkert börjat att byta ut en fullspäckad kalender av möten till "egen tid"med behandlingar, motion och mental träning.

Vidare har Monica jobbat mycket med sitt SUG efter socker och vetemjöl. Hon har tagit bort en stor del av detta i kosten och det märks bland annat på hennes hud som har blivit silkeslen. Hon har nu lärt sig, att hon inte mår bra av socker och vetemjöl och märker direkt av symptom efter hon ätit något av dem.
Monica har även sockerrensat sitt skafferi och börjat tänka om. Hon är uppvuxen på en bondgård med en mamma som ofta bakade bröd och kakor i olika former. Själv älskar hon att baka och finner det avslappnade men ska nu börja baka med hälsosmarta recept för hälsans skull.
Att lämna gamla rutiner och vanor är inte lätt - speciellt inte om de funnits där sedan barndomen. Men när insikterna kommer att de är just dessa vanor som till stor del är roten till problematiken, finns inga andra val.

Monica lider av Psoriasisartrit vilket gör att hon periodvis har mycket ont i sina leder. Hon har också en fot som gör mycket ont. Detta gör att Monica inte alla gånger kan röra på sig så mycket som hon vill. Hon har jobbat på att hitta sätt som fungerar efter hennes situation - simning, vattengympa, styrketräning och promenader när det fungerar. Här handlar det om att hitta en acceptans och göra det som går efter situationen.

Ett aktivt liv med ett engagerande jobb och politiska uppdrag på fritiden samt ett stort och härligt privat umgänge för att Monica alltid är på språng. För att Monica ska må bra är det viktigt att hon får tid för vila och återhämtning. Hon har avsagt sig vissa uppdrag för att skapa mer utrymme för sig själv och sina behov. Att sätta sig ner och bara ta det lugnt är en utmaning för Monica, men hon jobbar på det och har blivit mycket duktigare. Att ge sig tid till återhämtning är mycket viktigt för alla för ett hälsosamt liv, och inte minst för Monica för att hon ska må bra.

Monica är så nöjd med upplägget på HÄLSOSMARTA-Makeover och de resultat hon hittills uppnått att hon väljer att fortsätta samarbetet med oss framöver. Det känns jätteroligt att få fortsätta att jobba med henne.
Många har hört av sig och är intresserade av denna metod. Den kommer att bli tillgänglig för alla om någon månad och vi kommer att kunna jobba på distans, så du kan vara med oavsett var du bor. Håll koll här på bloggen så får du mer information framöver.
Vi kommer även snart att publicera en intervju med Monica där hon delar med sig av sina tankar.

Monica peppar sig själv med pepp-kort


2 kommentarer:

  1. Spännande och bra jobbat! Hälsoresan är lång och det är underbart att Monica nu själv sett vad socker kan göra emot henne, själen och kroppen. Gillar hennes pep-kort! =)

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt Sabine :-)! Man måste SJÄLV komma till insikt, det är avgörande. Det hjälper inte om omgivningen "tjatar och gnatar". De egna insikterna är superviktiga. Visst är pepp-kortet härligt :-)!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...