19 oktober 2013

HAVRE-OCH CHIABRÖD (vetefritt)

Konceptet enkelt, gott och hälsosamt är något som slår högt för mig. Detta bröd kan du fixar ihop en lördagsmorgon lika väl som du kan blanda ihop degen och sätta in i ungen i vardagskväll. Varför inte njuta lukten och smaken av nybaktbröd  en onsdagskväll likaväl som en lördagmorgon eller kväll. 

Recept: 
4 dl ekologiskt havregryn 
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 msk chiafrön
2 dl cream fräsch laktosfri (34 procent )

2 ägg
1/2 dl olivolja 


Gör så här 
Häll ner alla torra ingredienser i en skål. Ha ner äggen, cream fräschen och oljan i en skål, vispa upp till en smet. Sedan häller du över smeten på de torra ingredienserna. Rör nu ihop till en smet. Forma bullarna i din hand och lägg dem på en plåt med smörpapper. 
Gäddas i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Chiafrön är en av dem rikaste vegitabiliska källorna till omega-3. Chiafröt är ett superfrö som är rikt på antidoxidanter, fibrer och protin. När fröet blir blött så bildas det som en gele runt, vilket betyder att chiafröt läger sig som en bomulls tuss i din mage. Om du ännu inte har provat CHIAFRÖN så är mitt tips att göra det. Med stor sannolikhet kommer du inte bli besviken. Du kan köpa chiafrön på ICA, du hittar dem där mandelmjölet och linfröna står. Du hittar dem även här bodystore


Njut av dina goa hälsosamma bröd
Josefi

6 kommentarer:

 1. Låter gott det ska jag prova��

  SvaraRadera
 2. Hur många bröd fick du ut av ett recept?

  Mvh,
  Karolina

  SvaraRadera
 3. Jag får ut mellan 6-8 beroende på hur stora jag gör.
  Hoppas att dina blir lika goda som mina.
  Josefi

  SvaraRadera
 4. Måste det vara laktosfri creme fraiche för att det ska bli bra?

  SvaraRadera
 5. Jag använder laktosfritt för att jag är laktosintolerans, självklart så är det så om du vill ta vanliga mjölkprodukter så ska du göra det. Det ska inte vara någon skillnad om du tar laktosfritt eller vanliga mjölkprodukter.

  Vänligen
  Josefi

  SvaraRadera
 6. Prövade dessa brödet häromveckan och nu är det mitt absoluta favorit. Så enkelt och gott!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...