11 juni 2014
MJUK BANANKAKA (utan vetemjöl, socker eller mjölk)
Vi hade lite för många mogna bananer hemma, så jag tänkte att jag skulle svänga ihop en banankaka. Resultatet blev denna och den blev riktigt god. Enkel att blanda ihop och sedan gräddas en stund i ugnen. Perfekt att göra om det kommer gäster med kort varsel eller som i mitt fall det finns bananer som måste ätas upp.
Du behöver:
3 ägg
2 mogna bananer
½ dl kokosmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 msk kanel
½ dl kokossocker
kokosolja och riven kokos till att bröa formen med.
Gör så här:
Häll ner samtliga ingredienser i din matberedare och låt den blanda om ordentligt. Det går också att använda mixerstav, men då får du jobba lite längre så att allt blandas. Häll lite kokosolja i en brödform och skaka sedan om det rivna kokoset så att det täcker formen.
Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar