Här bjuder jag på en rabarberpaj som är gjord på boveteflingor, kokossocker och laktosfritt smör.
Recept:
4 dl boveteflingor
1,2 dl kokosflingor
75 -100 gram laktos eller mjölkfritt smör
3 stora rabarber
3 dl laktosfri grädde eller kokosgrädde
1 tsk vanilj
Gör så här:
Skär rabarberna i fina bitar, lägg dem i en form strö över i msk kokossocker, häll i 2-3 msk vatten. Låt dem förgrädda i ugnen i 10-15 minuter.
Häll i boveteflingorna, kokossockret och smöret i en bunke. Jobba i hop degen till en fin smuldeg.
Strö över smuldegen på rabarberna i formen låt grädda i 15 -18 min i 180 grader.
Vispa grädden och häll i vaniljen. Servera gärna med en klick laktosfrigrädde och eller kokosgrädde på. Kokosgrädde får du genom att ta ut den hårda delen från en ekologisk burk kokosmjölk, lägg i en bunke och ställ in i kylen för att få en kall och god grädde.
Njut av er rabarberpaj
Josefi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar