30 juni 2014
MUG CAKE - på mandelmjöl och havregryn
Mug cake är smidigt, snabblagat och går att variera i det oändliga. Ett perfekt sätt att mixa ihop en riktigt nyttig frukost, mellanmål eller kanske till och med att bjuda på till kaffet. Just denna variant är både söt och god och kan med fördel bjudas på som ett hälsosammare alternativ till vanligt fikabröd.
Du behöver:
1 ägg
½ dl havregryn
½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjölk (eller annan mjölk)
1 msk linfröolja
1 tsk kanel
1 msk honung
10 hasselnötter
4 - 5 jordgubbar till kakan och mer om du vill till serveringen
Gör så här:
Mixa ihop ägg med havregryn, mandelmjöl, kokosmjölk, linfröolja, kanel och honung. Mixa sedan ner hasselnötterna snabbt så att de bli grovhackade. Skölj och dela jordgubbarna och lägg dem i botten på en mugg/kopp. Häll på smeten och grädda i mikron i 2 - 3 minuter på full effekt.
Stjälp upp kakan och servera med en klick kokosgrädde(eller vanlig grädde) och några färska jordgubbar om du vill.
// Ulrika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mmmm...! Det låter verkligen jättegott! Men är det verkligen så hälsosmart att äta micrad mat? Jag för min del tror inte det och undviker micrat som pesten! Men det måste ju gå att grädda i en vanlig ugn också!?!
SvaraRaderaNja, det där med micro råder det ju delade meningar om faktiskt. Jag använder micro ibland, men försöker att till största delen använda ugn och spis.
SvaraRaderaJag brukar grädda min mug cakes i ugnen också. På ca 200 grader i ca 10 -15 minuter brukar de bli klara, det beror lite på formens storlek. Blir precis lika bra och gott, och kanske också lite hälsosammare ;-).
Tack för svar!! :D
RaderaVill passa på att säga att jag verkligen uppskattar er fina blogg och alla härliga recept! Det finns så mycket inspiration här! Tack för det! :-)
Tack Annelie för de fina orden!
SvaraRaderaDet gör oss verkligen jätteglada :-). Kram