5 november 2014

BLÅBÄRSCHOKLAD MED VALNÖTTERHär bjuder jag på mitt första recept av egen choklad. Spännande att göra själv tycker jag.
Själv tycker jag att smaken blev bra, lagom söt och en tydlig smak av chokladen. Då bitarna är mycket mastiga så upplever jag att det räcker det med max två bitar för min del.

Recept: 
4 dl kakao
1/ 1/2 dl kokosolja
3 msk blåbärspulver
1,2 tsk vanilj
2 dl valnötter
1 msk honung eko

Gör så här: 
Sjud upp ett vattenbad. I skålen som ligger i vattenbadet har du kakao, kokosolja, blåbärs pulver, vanilj, honung och hakade valnötter. Rör tills det blir en fin chokladsmet. Här sedan ut chokladen i en form som du kan ställa in i frysen och låta stelna. Efter ett par timmar tar du ut chokladen och bryter den i mindre bitar. Lägger till baka det du inte ska njuta av och serverar resten till gästerna. Kom ihåg att chokladen lätt smälter i dina händer.


Njut av dina bitar
Josefi

5 kommentarer:

 1. "hasade nötter"??? Vad gör man när man hasar nötter?

  SvaraRadera
 2. Jag är en gube som lyckligtvis stötte på sidan. "Blåbärschoklad med valnötter" är det något för bantare (jag kan inget om kolhydrater och "sånt")?

  SvaraRadera
 3. Anonym, jag har stavat fel det ska stå hakade nötter och jag har nu tack vare din fråga ändrat till hakade. Tack för din fråga.

  Josefi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ett snabbt svar! Just undrade, vad skulle jag göra med rester av blåbärspulvret! Tack för receptet!

   Radera
 4. Anonym, jag kan inte svara på exakt hur många kalorier det är i denna choklad, men då det är kokosolja och honung i så kanske du ska låta bli. Kokosolja är ju ett fett som är bra för kroppen men äter du för mycket så blir det många kalorier.

  Du kanske kan unna dig denna choklad när du har bantat färdigt.
  Josefi

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...