Advent är snart här och jag börjar längta efter att få njuta lite av chaikryddan = pepparkakssmaken. Här bjuder jag på chaigodis som passar perfekt till fikat under advent men även en självklar gäst på godis bordet på julafton.
Recept:
300 gram cashewnötter ( med rapsolja och havssalt)
12 torkade dadlar
1 msk kokosolja
1,2 msk chaikryddan
5 msk vatten
Grundrecept för Chaikrydda:
2 tsk kanel,1 tsk malen ingefära, 1 tsk kryddnejlika och 1 tsk kardemumma.
Jag gör alltid extra mycket och förvara i en burk så jag kan njuta av den fantastiska kryddan många gånger
Gör så här:
Finhacka cashewötterna och eller mixa dem i din matberedare. Klipp dina dadlar i små bitar och ha ner cashewnötter och dadlarna i en bunke, fortsätt att ha ner kokosoljan, chaikryddan och vatten. Använd nu stavmixern för att skapa en fin smet. Bred ut smeten på ett smörpapper i en form och skär fina bitar. Lägg över ännu ett smörpapper och förvara i frysen i ett par timmar.
Ta fram ditt chaigodis från frysen och njut av det på en gång
Josefi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar