Min kära dotter ska på kalas och efter som att hon inte äter socker så har vi bakat mangobollar som hon ska ta med sig till kalaset. Vi bakar alltid något gott och tar med till de kalasen hon går på, och faktum är att barnen älskar de vi bjuder på. Denna gång fick Ellen välja själv, då då blev det mango och vanilj bollar.
Goda och söta på ett naturligt sätt. Dessa bollar passar både för barn och vuxna.
Perfekta till mellanmål och eller till kaffet eller varför inte njuta av några efter ett träningspass.
Recept:
3,5 dl riven kokos (ekologiskt)
2 dl mango
12 torkade aprikoser (ekologiskt)
1,2 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja
1/2 dl vatten
Gör så här:
Klipp aprikoserna i små bitar. Hacka mangon och eller värm den frysta mangon i mikro på låg värme under några minuter. Häll sedan ner den rivna kokosen, vaniljen, kokosoljan, aprikosen, mangon och vattnet i en bunke. Nu mixar du alltsammans i en bunke tills det blir en jämn smet. Rulla bollarna och förvara dem i kylen och eller frysen tills du ska servera dessa läckerbitar.
Josefi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar