blandning mellan kex och kaka på något sätt. Tror att den söta smaken av nypon skapar just den fina blandningen.
Du kan äta nyponkexet till frukost, mellanmål och fika.
Olika gott att ha på
- Getost
- Avocado
- Olivolja och örtsalt
- Ulrikas aprikosmarmelad HEMMAGJORD APRIKOSMARMELAD - UTAN SOCKER
Recept:
2 dl Nyponmjöl
1 dl Majsmjöl
1 dl Olivolja olja
1 dl Solrosfrön
1 dl Pumpafrön
1/2 dl Linfrön
2,5 dl varmt vatten
Gör så här:
Värm upp vattnet i kastrull. Blanda nu alla ingredienser i en bunke och häll sist i det varma vattnet. Rör sakta om så att ingredienserna blandas om väl. Om du upplever att degen blir tunn tan du ha i lite extra nyponmjöl och eller majsmjöl. Ta fram två plåtar. Lägg ett smör papper i botten på vardera plåt, lägg hälften av smeten på toppen. Nu lägger du ett smörpapper över och jobbar ut degen. Med jämna drag jobbar du ut smeten till en jämn och tunn smet på plåten. Gör samma sak med resterande av degen på nästa plåt. Gräddas i ugnen i 175 graden i 30 minuter och sedan drar du ner till100 graden och gräddar i 30 minuter till.
Njut av din nyponkex
Josefi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar