6 juni 2014

GRÖNSAKSBIFFAR MED FETAOST

Jag gillar att skapa goda recept utifrån ” man tager vad man haver” alltså att bara öppna kylen och slänga i hop något gott och trevligt utifrån vad som finns. Dessa mumsiga grönsaksbiffar blev just till så.



Recept:
Röda linser (kokta) 290 g
Fetaost 100 g
Bladspenat 100 g
Morötter 2 st
Ägg 2
Rene Voltär Chili Lime 3 tsk
Fiberhusk 1 msk
Olivolja 1/2 dl


Gör så här:
Riv morötterna och lägg i en skål, häll ner de kokta linserna, smula ner fetaosten, lägg i bladspenaten och även ägg, chili lime, fiberhusk och olikvolja. Ta nu fram stavmixern och använd den flitigt. När du fixat allt sammans till en smet så är du nu redo för nästa steg. Att forma dina grönsaksbiffar till lagom stora biffar. Stek sedan biffarna på cirka två minuter på varje sida.

Servera gärna till en god sallad och en avocado kräm .

Josefi

5 kommentarer:

  1. Man tager vad man haver-mat blir ofta super gott. Det är ett bra tillfälle att hitta på nya recept också tycker jag! Dina biffar ser jättegoa ut. Önskar dig en finfin långhelg. /Sabine

    SvaraRadera
  2. Ska de röda linserna vara kokta?
    Mina smaklökar tycket att detta låter jättegott, kommer absolut att prova det. Tack för recept och inspiration!

    SvaraRadera
  3. Ska de röda linserna vara 290 g kokta eller okokta? Tacksam för snabbt svar. Kram Paula

    SvaraRadera
  4. Linserna ska vara kokta :-) /Ulrika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...