Chiapudding hör till mina absoluta favoriter - både som frukost, mellanmål eller dessert. Chiafröna har vi skrivit om tidigare och de är väldigt näringsrika tack vare ett bra innehåll av både protein och omega 3. Den gelen fröna avger då de blandas med vätska gör att många med känsliga magar mår bra av dem då gelen lägger sig som en skyddande hinna runt magsäck och tarmar. Dessutom håller de dig mätt länge.
Här har jag gjort en chiapudding på hallon och toppat med en mangosås - båda jätteenkla att göra.
Du behöver (till 4 portioner)
2½ dl kokosmjölk (annan mjölk går också bra)
½ dl chiafrön
ca 2 dl frusna hallon (eller andra bär/frukt)
2 tsk vaniljpulver
Om önskas och beroende på hur söta bären är kan du söta lite extra med Steviadroppar, honung eller agavesirap.
Till mangosåsen:
1 dl frusen tärnad mango
ca 2 - 3 msk kokosmjölk
Gör så här:
Häll upp kokosmjölken i en skål/bunke och blanda ner chiafröna. Häll sedan ner de frusna bären och mixa ordentligt med mixerstav. Mixa/blanda slutligen ner vaniljpulvret. Ställ chiapuddingen i kylskåp ca 15 - 20 minuter innan den ska serveras.
Mixa den frusna mangon i en skål och spä till lagom flytande konsistens med kokosmjölk.
Lägg upp chiapuddingen i de skålar/glas du vill servera i och häll försiktigt över mangosåsen. Dekorera gärna med några frusna bär.
// Ulrika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar