8 december 2014

FRUKTSALLAD MED KANEL OCH KOKOSSOCKERLAG


Fruktsallad är verkligen en underskattad dessert eller för den del även mellanmål. Efter en måltid är det gott av avsluta med något sött för att man ska känna sig nöjd och belåten.
Varför inte testa en julig variant av fruktsallad som innehåller apelsiner, äpple och banan och som toppas med lite gojobär och en sockerlag på kokossocker och kanel.
Det ger fruktsalladen en härlig sötma och den blir extra saftig.
Du kan givetvis använda dig av de frukter du själv föredrar. En fruktsallad blir aldrig fel och du kan blanda dina egna favoriter och det du har hemma.

Du behöver (ca 3 - 4 port)
2 stora apelsiner
1 äpple
1 banan

2 ½ dl vatten
½ dl kokossocker
1 msk kanel

Gott till topping:
gojibär
hasselnötter
kokosgrädde eller grekisk yoghurt med lite honung

Gör så här:
Koka upp vattnet och rör ner kokossocker och kanel i det varma vattnen tills det har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna.
Skala apelsiner och skär i tunna skivor. Samma sak med bananen. Jag använder bara ekologiska äpplen och låter därför gärna skalet sitta kvar innan jag skär det i tunna skivor. Annars är det bra att även skala äpplet först.
Varva den skivade frukten i en skål och häll sedan på kokossockerlagen. Låt med fördel fruktsalladen stå och dra i några timmar för ännu mera smak. Håll sedan på gojibär och hasselnötter eller någon annan topping som du föredrar.
Servera gärna med kokosgrädde eller en klick grekisk yoghurt som du ringlar lite flytande honung över.

// Ulrika

2 kommentarer:

  1. Kokossocker, det har jag aldrig hört talas om? Spännande.

    SvaraRadera
  2. Kokossocker är jättegott! Kommer från kokosblommans nektar och har ett lägre GI-värde än vanligt socker. Vanligt socker har ett GI på ca 97 och kokossocker på 35.
    Fortfarande sött och påverkar blodsockret, men inte lika mycket.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...