10 december 2014
HASSELNÖTSDRÖMMAR MED CHOKLAD, NEJLIKA & PSYLLIUMFRÖSKAL (vetefritt och mjölkfritt)
Får det lov att vara en hasselnötsdröm till kaffet toppat med choklad och nejlika? En smakupplevelse med julkänsla. En stor bonus är att denna goding är lätt att göra.
Det som biner den delikata drömmen är psylliumfroskal-eko från helhetshälsa och även min stora favorit kokosolja.
Recept:
200 gram hasselötter
1,2 msk nejlika
70 gram mörk choklad 70%
2 msk kokosolja
1 msk psylliumfröskal
10 dadlar
1/2-1 dl vatten
Gör så här:
Hacka hasselnötterna i små bitar och lägg i en bunke, klipp ner dadlarna, hacka chokladen i småbitar, häll ner vatten, kokosolja och kryddan nejlika. Mixa nu med din stavmixer tills det blir en bra smet för att kunna rulla drömmarna till små nätta bollar. När du är färdig så lägger du in dem i frysen och eller kylen. Ta fram dessa gödningar strax innan du ska bjuda på dem.
Josefi
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar