3 augusti 2012

CHLORELLA - rensar ut och bygger upp


Chlorella är en ny bekantskap för mig och efter att ha läst på en del om denna mikroalg har jag bestämt mig för att prova den själv.
Det jag fick fram när jag letade efter fakta om Chlorella var följande:

Chlorella är som sagt en mikroalg, närmare bestämt en encellig grön mikroalg som växer i sötvatten. Den har vuxit i sjöar här på jorden i mer än 500 miljoner år. Det var dock först på 1800-talet som japanerna insåg de hälsofrämjande effekterna. Och vilka är då dessa hälsofrämjande effekter?

Kanske är det främst Chlorellans förmåga att avgifta kroppen som gjort den känd. De gifter, tungmetaller och kemikalier (framför allt kvicksilver, bly och kadmium) som vi fått i oss genom luft, mat och dryck binds upp av chlorellan och kroppen gör sig sedan av med dem genom bland annat urinen.
Tack vare sitt innehåll av vitaminer och antioxidanter stärker också Chlorella vårt immunförsvar.
Chlorella är särdeles rik på klorofyll, vilket stimulerar produktionen av röda blodkroppar så att kroppen kan syresättas bättre. En annan positiv effekt är att Chlorella gynnar matsmältningen. Den få magens goda bakterie Lactobacillus att mångfaldigas upp till fyra gånger så snabbt som vanligt.

Chlorella är bland annat rik på:
·         Protein – torkad Chlorella 45%
·         C-vitamin
·         B-vitamin
·         Vitamin B-12
·         Riboflavin
·         Folsyra
·         Mineraler som: zink, magnesium och järn

Att hjälpa kroppen att rensa ut gifter är bra. Då kroppen är i balans läker den det mesta själv. Jag har därför beställt hem Chlorella och kommer att testa det under ett par månader för att se vad det ger mig. Jag återkommer med tips på hur jag blandar Chlorella-pulvret i min mat och dryck.

Kanske har du några egna tips och erfarenheter när det gäller Chlorella?
Dela gärna med dig!

Ulrika

2 kommentarer:

  1. Ser frem til at höre om dine erfaringer med dette produkt... ;o)

    SvaraRadera
  2. Jag har tagit ekologiskt chlorellapulver varje mårgon under två månader och känner mig mycket piggare och jag orkar mer! Rekommenderar även spirulina!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...