20 augusti 2012

QUINOASALLAD


Får det lov att vara en god och hälsosam sommarsallad  Jag fullkomligt älskar att hitta på nya goda härliga recept utan socker, vetemjöl och mjölk. Då är det tacksamt att göra matiga sallader då det finns mycket olika grönsaker, frön, bönor, linser, frukter att blanda ner till en god och matig sallad.

Den turkosa formen på bilden blev jag förälskad i och köpte den under vår semester på västkusten på ett ställe som heter Lottas Lada, för er som inte har vart där så ligger det nära Fiskebäckskil och är en guldgruva för inspiration.

Recept:
3 dl Röd Quinoa
150 g Fetaost
2 dl solrosfrön
1 gul paprika
2 stora avocado
200 g svarta oliver
1,5 tsk Citrongräs & Chili Buljong från Renée Voltaire

Använd med fördel ekologiska produkter och grönsaker.

Koka kinoan efter instruktionen på paketet. Låt svalan innan du häller ner quinoan i skålen. Rosta solrosfrönen ca 4 minuter i en stekpanna jag hade grad 6 av nio i dryga fyra minuter, prova dig fram vilket som blir bra för dig. Var noga med att röra om så att inte frönen blir brända. Skär fetaosten och avocado i tärningar. Hacka sedan paprikan i stora bitar häll nu ner läckerheten i en skål eller fat. Häll även ner quinoan, de rostade solrosfrönen, oliverna och buljongen. Rör om ordentligt, servera och njut av den nyttiga salladen.

Josefi


1 kommentar:

  1. Hmm...Utan vetemjöl, socker och mjölk,,,,
    fetaosten då?
    ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...