27 oktober 2012

CASHEWNÖTSBISKVIER

Cashewnötsbiskvier
 I bland är det gott med något litet och sött till kaffet. Jag tänkte på de mandelbiskvier som serverades till nyponsoppa när jag var barn och ville göra en nyttigare och inte fullt så söt variant - och i ett litet och behändigt format.
Jag blandade helt enkelt det goda Cashewnötssmöret med Sötin och äggvita och voila - små, lagom söta och väldigt goda blev det. Då de är bakade på Cashewnötssmör är de ganska feta och därför nöjer du dig med ett par stycken.

Det här behöver du:
6 msk Cashewnötssmör
1 msk Sötin
1 äggvita

Gör så här:
Blanda nötsmöret med sötin. Ta sedan med äggvitan och blanda ordentligt. Forma sedan små bollar i storlek av en liten jordgubbe (ca 20 st) och nyp till dem så att de blir lite toppiga. Grädda i ugn ca 10 - 15 minuter i 180 grader.


Lagom stora mumsbitar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...