14 oktober 2012

KANTARELLSOPPA




Får jag lov att bjuda på en ljuvligt god kantarellsoppa? 



                      
                     
Jag är en älskare av soppor, speciellt soppor som smakar mycket och är mer åt det krämiga hållet. Här bjuder jag på en soppa som är mäktig och härlig att njuta till lunch men även till en god middag, eller varför inte avnjuta denna soppa framför brasan en härlig kväll.


Recept:
Kantareller 600 g
En halv gul lök
Svarta bönor 380 g ekologiska
Havre mjölk 3,5 dl
Havre grädde 2 dl
Svartpeppar dryga 1 tsk
Örtsalt 1,5 tsk ekologiskt
Aubergine 1 styck
Smör dryga ca 70 gram


Gör så här:

Hacka kantarellerna och löken fint, stek i stekpanna med rikligt med smör lite örtsalt och svartpeppar. Stek tills det blir lite färg på kantarellerna. Häll sedan i
ner  havregrädden och havremjölken och resten av kryddorna. Låt sjuda någon minut. Häll sedan ner soppan i en metall eller plastskål.

Diska ur stekpannan och fräs de stunt skivade auberginen i några minuter i mycket smör. När de är genomstekta lägger du i dem i skålen tillsammans med soppan. Nu häller du i de svarta bönorna och tar fram din stavmixer. Mixa noga så det blir en fin och jämn soppa.
Smaka av, om tycker soppan är för tjock kan du ta i lite mer grädde. Prova dig fram så den blir ljuvligt god för dig.

Servera soppan i en fin skål.

NJUT av din soppa

Josefi

4 kommentarer:

  1. Mmmm. Måste prova :-)
    // Kikki

    SvaraRadera
  2. Kikki!
    Du bara måste prova ;) mums säger jag som älskar soppor och just denna var en goding.
    Allt gott
    Josefi

    SvaraRadera
  3. Provade att laga den här soppan ikväll. Men jag blev lite konfunderad. menade du 600g färsk eller frysta/förvällda kantareller? Antar det första då det nästan blev beskt med 600g förvällda kantareller...
    Sen 1 aubergine. Hur mycket är det? De jag brukar se har legat på runt 400-500g, så jag köpte två. Men 250-300 verkade mer lagonm. Jag antar att den ger en viss smak, så jag vill bara vara säker på att jag har någorlunda rätt proportioner.

    /Hanna

    SvaraRadera
  4. Hanna!
    Jag hade 600 gram färska kantareller men det är en smaksak.
    Min soppa blev mycket tjock, vill du så använder du mindre :)

    Njut av din måltid
    Josefi

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...