30 november 2012

HÄLSOSMART MED NÖTTER



 NÖTTER ÄR GOTT FÖR DIN HÄLSA 

Vi har under en tid fått informationen genom medias olika kanaler att nötter är hälsosamt och gott för oss, de är bra fetter, för de som vill äta gott och ända hålla vikten så har nötter länge stått på bra att ha hemma listan. Nötter är även bra för att dämpa sockersuget. Vi är även bekant med att nötter ingår i STENÅLDERS KOST LCHF och GI. Så länge du inte har allergier mot nötter så är det ett HÄLSOSMART drag att äta dessa små feta läckerbitar.



Enligt en amerikansk studie har det visat sig att även förädlande nötter kan ha kvar sina positiva hälsoegenskaper. Under studien fick försökspersoner dagligen under fyra veckor äta 56 gram naturella jordnötter, rostade saltade,jordnötssmör och honungsrostade jordnötter. Alla som var med i studien visade positiva svar på blodfetterna och ingen orsakade viktökning. Fredrik Paulún menar att alla nötprodukter utom de hårt processade som ex jordnötsbågar verkar ha en skyddande effekt mot  hjärta och blodkärl.

Läs mer om vad nötter är bra för i den senaste tidningen av hälsa och titta även in och läs mer här hälsa.se


Läs mer om Fredrik Paulún och bli inspirerad här www.paulun.se/blogg

Nötter innehåller antidoxidanter, fett ,proteiner, miniralet, vitaminer och växtsteoroler som är gott för kroppen. Så ett hett tips njut av mycket nötter och bjud på nötter i stället för småkakor.

// Josefi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...