Supergoda kladdkakemuffins |
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
1 ägg
2 msk dadelsirap
1 tsk bakpulver
100 g mörk 70%-ig choklad
1 dl kokosmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll sedan ner ägg, dadelsirap, kokosmjölk och den smälta chokladen. Blanda ihop ordentligt och häll upp i muffinsformar. Fyll formen till ungefär 1/3. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Muffinsarna ska vara kladdiga inuti.
Dadelsirap hittade jag på ICA och den finns också på butiker som säljer mat från mellanöstern. Den består av 100 % dadlar och är självklart väldigt söt, därför behövs inte några stora mängder. I detta recept tog jag 2 matskedar, men det fungerar även med halva mängden. Om du föredrar något annat sötningsmedel, exempelvis sötin, så prova dig fram hur mycket som du behöver. Regeln är att du behöver mindre än du tror.
Ulrika
Bara en liten undran. Hur gör de mjölkchoklad utan mjölkprodukter ;)
SvaraRaderaOjoj oj, bra att du uppmärksammar Beatrice. Det ska så klart vara KOKOSMJÖLK. Ändrar i receptet på stört. TACK!
SvaraRaderaHejsan !
SvaraRadera<3 tack for fantastisk Blogg och underbara recept . Bakade dessa och de blev mkt goda.
Fann ej Dadel sirap utan anvande samma mangd Agave sirap istallet-gick jatte bra .
-Tror du man kan gora dessa med rivet Apple istallet ?
<3 liga halsningar Mirja.
Hej Mirja! Så roligt att du uppskattar vår blogg. Det går självklart att byta ut både den ena och andra ingrediensen. Själv tycker jag att det är jätteroligt att experimentera med olika varianter när jag bakar och laga mat, så prova på du och berätta gärna hur det blev. Kram från Ulrika
SvaraRadera