22 november 2013

FÖRELÄSNING-VETE-OCH SOCKERFRITT FÖR ÖKAD HÄLSA


En föreläsning i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland


Under föreläsningen på Hallstahammars bibliotek hade vi äran att få träffa härliga människor som var nyfiken, öppna och prat-glada. Vi ställer en helt del viktiga frågor under våra föreläsningar. Vilket i denna grupp ledde till diskussioner och olika tankar och åsikter. Frågor kring kost och hälsa är många gånger känsligt vilket också visade sig under diskussionerna. Därför är det extra viktigt att lyfta frågorna.

Vem ansvarar för din livsstil och dina matval? Om du inte är nöjd med dina svar blir följd frågan - Vad kan du gör för att förändra din situation? - Om du behöver hjälp från något håll - Vart ska du vända dig så att det blir bäst för just dig? 





Det som kom upp under kvällen var delade åsikter om att vi har ett eget val gällande vad vi äter. En del menade att vi påverkades starkt av exempelvis reklamen på tv och snabbkedjorna som levererar snabb och billig mat. En del menade att det är DU själv som har ett eget val och där med är det upp till dig om du blir påverkad av andra på olika sätt.









Några i publiken delade med sig av sina egna erfarenheter gällande sin hälsa och kost val. " Maten är vår medicin" var det en tjej som utryckte hon hade själ den erfarenheter att hon hade ätit mycket mediciner. Hon själv hade läkt sig frisk från mycket av sina problem genom att lära sig att äta bra och hälsosam mat.



Vad tryckte publiken om den gröna smoothien? 

Vi hade kunnat ha diskussioner med denna härliga publik i flera timmar, men som med allt annat så har
allt gott ett slut. Vi avrundade med att berätta om den sköna gröna smoothien som vi skulle bjuda på. Det gick som ett sus i luften många trodde inte att det skulle vara gott alls men de hade fel för det drack både ett och två glas. Vilken lycka och speciellt en vinst för deras kroppar då det mycket bra för kroppen att dricka grön smoothie, speciellt då vi får i oss klorofyll som går rakt in i cellerna och ger energi.


// Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...