8 november 2013

ULRIKAS DELIGHT - HÄLSOSMART GODIS


Att säga att godis är "nyttigt" bli ofta en överdrift, men det finns definitivt hälsosmarta godsaker som här där man inte får i sig socker, vetemjöl, färgämnen, konsisternsgivare eller en massa andra konstigheter. Dess godingar görs av torkade aprikoser, mandelmjöl, kokosolja, kanel, mörk choklad och kokosflakes. Enkla att göra och SUVERÄNT GODA.Du behöver:
200 g ekologiska torkade aprikoser
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosolja
1 msk kanel
ca ½ dl vatten
200 g mörk choklad
kokosflakesGör så här:
Mixa ihop aprikoser, mandelmjöl, kokosolja och kanel med mixerstav eller i matberedare. Häll i vatten så att det blir bra konsistens. Mixa igen.
Häll ut smeten på ett bakpapper och vik pappret dubbelt så att du med handen kan platta ut till en jämn rektangulär "kaka".

Dela sedan chokladen i småbitar och smält antingen i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Var noga med att röra så att det blir en jämn och fin chokladsmet.


Häll den smälta chokladen över aprikos- och mandelbottnen och bre ut den i ett jämnt lager.


Strössla sedan över kokosflakes över chokladen innan den stelnat.


Låt chokladen stelna något. Skär sedan i lagom stora bitar och ställ in i frysen där den bör stå ca 5 -6 timmar så att godbitarna blir "genomfrusna". De blir inte hårda, utan kalla och fasta i konsistensen. Servera sedan direkt från frysen.
Ät och njut med gott samvete.

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...