4 november 2013

GOJIFLAN MED MÖRKCHOKAD

Får jag lov att bjuda på ett gott och hälsosmart godis/snacks som passar både stor och liten. Detta gojiflan besitter en massa nyttigheter som exempelvis B-vitamin, folsyra och järn. Dessa godsaker som passar vid alla tillfällen.


Till kaffet
Som efterrätt 
Som ett extragott mellanmål
Som godis
Eller som snacks när du är ute och åker längskidor eller annan sport och behöver´påfyllning av energi 


Recept: 
1 dl gojibär
1 dl solrosfrön
3 tsk kardemumma krydda malen
2 msk kokosolja
8 rutor mörk choklad 70-86% gärna ekologisk

Här kan du beställa Gojibär 


Gör så här: 
Smält chokladen, bryt ner småbitar av chokladen i en plastbunke och placera bunken i en sjudanen kastrull med vatten. Låt smälta sakta under svag värme och rör om mellan varven. När chokladen är smäll ställer du bunken på diskbänken och häller ner gojibären, solrosfrönen, kokosoljan och kardemumman.
Rör ihop alltsammans till en härlig smet. Sedan gör du plats i frysen där du plant kan placera ditt ditt foliepaket med de blivande gojiflanen.
Riv av en stor bit folie och smeta nu ut gojiröran på foliet. Se till att massan blir täckt med folie innan du lägger in paketet i frysen. Låt ligga i frysen ca 1,5 timme innan de är klara för att äta.

När gojiröran har stelnat är de klara för att njutas av och därmed att brytas till små flan. Servera gärna i en fin skål eller tallrik. Var noga med att inte låta flanen ligga framme för länge, då smälter dem och chokladen blir kladdig.
Njut
Josefi


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...