12 februari 2014

BLOMKÅLS- OCH RÖDBETSSALLAD




Blomkåls- och rödbetssallad
Mycket lättlagad och god sallad på blomkål, rödbetor och purjolök som görs "krämig" med hjälp av creme fraiche och majonnäs. God till kyckling, kalkon eller något annat "lättare" kött.

Du behöver:
1 blomkålshuvud
4 lättkokta rödbetor
½ purjolök
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
svartpeppar
flingsalt

Gör så här:
Skölj och  dela blomkålshuvudet i små buketter. Lägg dem tillsammans med de förkokta rödbetorna i en matberedare och mixa dem till till
finfördelad konsistens.
Se till att inga stora bitar blir kvar.
Häll upp den rivna blomkålen och rödbetorna i en skål. Blanda ner creme fraiche och grädde. Du kan välja att enbart ha creme fraiche (eller grekisk yoghurt) för en lättar smak/konsistens eller att enbart ha majonnäs för en krämigare konsistens. Själv tycker jag att det blir gott att blanda. Beroende på hur stort blomkålshuvud du har kan du behöva justera mängden creme fraiche och majonnäs.
Finstrimla purjolöken och vänd den i blandningen.
Smaka av med svartpeppar och flingsalt.

// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...