Jordnöts- och havrekakor |
Du behöver ( ca 15 st):
3 dl havregryn
1 dl osötat jordnötssmör (med eller utan bitar)
2 ägg
1 dl Sötströ.
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Finfördela havregrynen i en matberedare så att de blir ett grovt mjöl. Blanda sötströ och bakpulver och häll ner i havregrynen och blanda om några varv. Häll sedan ner äggen och jornötssmöret och låt matberedaren jobba ihop till en jämn deg. Ta upp degen på bakbord och knåda ihop den ordentligt för hand. Forma sedan bollar som du plattar ut på bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på plåten.
Ulrika
Låter gott. Älskar havre :)
SvaraRaderaBorde gå lika bra med skrädmjöl?
Tack för det Eva! Det går säkert alldeles utmärkt med skrädmjöl. Gissar att det kommer att smaka toppen :-). / Ulrika
SvaraRadera