7 februari 2014

RELEASEPARTY FÖR BOKEN "ÄT DIG I BALANS" AV MARIA HELANDER & CATHRINE SCHÜCK - TÄVLA OM EGET EXEMPLAR!

Josefi Dahlber & Ulrika Gabriel på partyhumör
I tisdags var vi inbjudna på bokrelease-party till våra oerhört inspirerande kollegor Maria Helander och Cathrine Schück. De har skrivit böcker tillsammans (och enskilt) tidigare och den här gången var det en kombinerad livsstils och kokbok med den lockande titeln "Ät dig i balans - bästa maten för glädje och lust".

Både Maria och Cathrine har många års erfarenhet av att coacha och vägleda andra till välmående på alla plan - både till kropp och själ. När det gäller kosten delar de vår absoluta övertygelse om att vi mår allra bäst med en kost utan socker, vetemjöl och mjölkprodukter.

I förlaget Norsteds underbara lokaler bjöds till party. Vi fick provsmaka en god grön smoothie och en delikat paj (receptet från kokboken, såklart). Maria och Catherine började med att hälsa oss välkomna och berättade sedan om innehållet i den fantastiska boken och sina tankar om kost och hälsa.

Ulrika Gabriel, Cathrine Schück, Maria Helander och Josefi Dahlberg - suddiga men glada.
Ät dig i balans handlar om kost som är lämplig för dig oavsett var i livet du befinner sig. Fokus är så klart på bra och stärkande mat med mycket inspiration från raw food och paleokosten. I första delen av boken skriver de tankar och tips för dig som vill ha ett naturligt förhållande till maten, inga quick fixes utan sunt förnuft och matglädje.
Sedan följer en alldeles underbar receptdel med de mest fantastiska recept och underbara bilder inom kategorierna:

 • 10 meditativa rätter
 • 10 snabba rätter
 • 10 mellanmål
 • 10 vegorätter
 • 10 salta
 • 10 söta
Ja, man vill inte annat än att laga och baka sig igenom boken från pärm till pärm.Blir du nyfiken på boken?
Antingen kan du beställa den själv på nätet HÄR exempelvis, eller så kan du anmäla dig till vårTÄVLING!
Vi har nämligen förmånen att få lotta ut två exemplar av denna underbara bok.
Vill du vara med och tävla? 
Skriv då en kommentar här på bloggen till detta inlägg där du berättar på vilket sätt du önskar bli HÄLSOSMARTARE (få tips om förbättrad hälsa) tack vare boken. Skriv även din mejladress. Tävlingen pågår till den 28/2, därefter dras de två vinnarna som kontaktas per mejl och får boken hem i sin brevlåda. 
Lycka till!


24 kommentarer:

 1. Hej
  Jag söker alltid information om hur jag spm diabetiker kan leva hälsosammare och smartare. Men ibland tar det stopp, jag saknar inspiration och då är det guld med en bok som denna som jag bara kan öppna och köra vidare. Mitt mål är att med rätt mat kunna minska mina insulindoser till nästintill obefintliga.
  PS, tack för en bra sida, ni är fantastiska
  Hälsningar Jenny
  njenny@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Inspiration om bra mat och framförallt ett bra förhållningssätt till mat behövs alltid.
  Hälsningar
  Helena
  helena@fallkvist.com

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att boken ska kunna ge mig en skjuts i rätt riktning. Under lång tid har mitt ätande mest handlat om vad jag INTE får/kan äta. Jag är laktosintolerant, glutenintolerant, har IBS med mera. Under lång tid har jag uteslutit än det ena än det andra ur kosten för att må bättre/bli frisk. Nu känns det som att det är dags att ändra fokus o tänka på vilken mat som är BRA FÖR MIG!
  thereze.stjernander@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Som diabetiker vill jag få inspiration och information så jag äter bättre. Det är inte lätt vill jag lova. Med boken kanske det blir lättare att motstå alla frestelser och får istället andra sätt att förgylla vardagen.

  SvaraRadera
 5. God hälsa och glatt humör är livskvalitet för mig. Jag jobbar varje dag för att hålla mig frisk och vill gärna hjälpa andra att se gladare och friskare ut. Genom att välja hälsosam mat och dryck väljer jag också ett friskare liv. Om boken blir min kan jag både äta själv och bjuda andra på nyttiga godsaker!
  elisaord@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Vill ha tips och råd, om bra kost för min utmattningsdepression och diagnos ADD, då jag vet att symptomen kan lindras med rätt kost, och att måendet blir så mycket bättre med bra kost,och man kan kanske slippa äta tabletter i all evighet :)
  Så jag vill jätte gärna vinna en bok :) cathrine.axelsson@telia.com

  SvaraRadera
 7. Jag tror att kosten betyder otroligt mycket för hur vi mår, inte bara rent fysiskt utan även när det gäller hormonbalans och psykiskt. Studier visar också hur vi med kost kan balansera allt från pms till adhd. Vi är en familj på 4 personer som vill äta mat som passar både en 5-åring, tonåring, en som närmar sig klimakteriet och en som tränar hårt. Tror att den här boken kan ge många goda råd och tips :-)
  Vill gärna vinna: ericaheimler@yahoo.se

  SvaraRadera
 8. Eva Pettersson7 februari 2014 18:44

  Man får bara ett liv och då gäller det att ta vara på det på bästa möjliga sätt. Ju äldre jag blir desto mer vill jag ta hand om mig själv och vårda både ut- och insidan. Det är alltid en inspirationskälla att läsa och förkovra sig om hälsan. Det ger lite extra pepp i vardagen. Nu kan jag bara hoppas på Fru Fortuna. Kanske blir det min tur nu !!!!
  ewap2007@yahoo.se

  SvaraRadera
 9. Marie Holmberg8 februari 2014 10:50

  Efter att ha följt er ett tag och sedan även fått förmånen att lyssna till er har jag börjat tänka mer på vad jag äter. Har dock inte så lätt att hitta kokböcker i den djungel och mängder som finns på marknaden. Är så många att välja bland. Vore kul att få lite hjälp med att få till lite mer nyttigheter i vardagen
  holmberg.marie@spray.se

  SvaraRadera
 10. Hej, har följt er och andra på nätet ett tag. Jag har en del problem med trötthetssyndrom och har tyvärr fått sluta mitt arbete för den sakens skull. Har haft flera olika läkarkontakter genom åren utan större resultat, bara mindre förbättringar med medicin och lite olika åtgärder. Jag och, även min son med diagnoser, skulle kanske bli hjälpta med en förändring av diet. Har funderat och läst länge, men inte orkat genomföra det i praktiken. Med tanke på det ni har skrivit om boken här, kanske det skulle vara den "pusch" som kan få mig och sonen att orka och lättare få sonen att förstå syftet med förändringen. Tycker om er sida. Den är inspirerande och kommer med många tips. ingis66@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag har under många år tycker jag levt hälsosamt. Dock har jag syndat glass godis på helger o varit trött 3 första dgr efter. Har fått insikt efter tips från er att man bör göra typ nytto godis på helger. Med eran inspiration har jag de 2 sista v bara ätit nyttigt o blivit piggare. Vill bli mer inspirerad av er därav önskar jag boken som verktyg i livets mat konsumtion. petra .wiklander@ramlosa friskola .se

  SvaraRadera
 12. Jag har så länge jag kan minnas haft problem med magen men inte fått nån direkt hjälp :( Har testat det mesta och har nu kommit fram till att det är så mycket mer värt att må bra istället för att kunna äta det jag vill och känner för! Som så många andra är jag känslig för gluten, mjölk och socker så när jag nu jobbar på att "städa" upp min kost så skulle den här boken vara till stor hjälp :) Håller tummarna!!! Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Missade min adress! aleijon@hotmail.com

   Radera
 13. Är mycket intersserad av "nyttig mat" fri från socker och tillsatsämnen

  SvaraRadera
 14. Jag har så dålig fantasi och motivation när det gäller mat (sen är det ju så tråkigt också att laga mat bara till sig själv!), så jag önskar bara allmän inspiration till hälsosam matlagning! Mailadress: annalindberg8@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Jag är en vegetarian som Vill hitta inspiration till att äta hälsosammare, helt enkelt. Börjar mer och mer få upp ögonen för raw food så boken skulle säkert kunna lära mig ett och annat!
  Alden.johansson@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Hälsosmartare! Jag är ingrodd i tallriksmodellen när jag äter och för mig är färger och uppläggning på faten viktiga för att jag ska må bra och äta lugn. Gärna tända värmeljus och fräscha säsongsblommor blommor på bordet. Mitt pysslande runt matbordet vill jag ge mina barn ett sätt att se hur lugn och harmoni kan infinna sig genom att lägga lite extra omtanke och energi. Kram ♥ nennez71@gmail.com

  SvaraRadera
 17. Jag jobbar som cirkelcoach på tjej-gymmet Curves i kungsbacka. Många av våra medlemmar är kvinnor som aldrig har tränat tidigare, som fastnat i dåliga matvanor och som gått upp i vikt och fått diverse följdsjukdomar och symptom på grund av dålig kost. Jag vet att er bok skulle kunna hjälpa dessa kvinnor att tänka om och börja må bra igen och därför skulle vi gärna se att er bok kom till användning för våra medlemmar! :-)

  Ni har ett så viktigt budskap och en riktigt bra blogg!
  Anna
  ahamren79@gmail.com
  boostme.blogg.se

  SvaraRadera
 18. Skulle verkligen behöva lite nya rätter och motivation
  har gått över 20 kg och kämpar för att hålla min nya måbravikt en kok vore kul ♡
  mvh Lena

  SvaraRadera
 19. Har man lagt om sin kost, som jag har gjort, behöver man ständigt ny pepp och inspiration - det kan säkert den här boken ge :)
  Kram
  Anne-Charlotte

  SvaraRadera
 20. Inga bilringar mer
  så långt ögat ser
  Nä, usch o fy va äckligt.
  Att laga från denna är tillräckligt
  för ett sunt o gott liv
  önskar jag glad som en oliv!

  Lotta Hägglund

  SvaraRadera
 21. Så pigga, glada, fräscha och snygga som ni alltid är vill jag också lära mig att vara.
  Nyttig och fräsch mat är alltid intressant men jag är dålig på att få till det. Därför skulle det vara perfekt med en ny fin kokbok som hjälp.
  siv@stonan.se

  SvaraRadera
 22. Söker inspiration till en sundare livsstil för hela familjen.
  a.wadst@hotmail.se

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...