28 mars 2014

JORDGUBBS-OCH CHOKLADKAKOR, vete och mjölkfritt




Ska du bjuda på kaffe och snabbt behöver göra något gott till så passar denna goda kaka perfekt.

En kaka fylld med kärlek till dig själv och dina gäster. Får jag lov att bjuda på en kaka som bland annat innehåller Jordgubbar, mörk choklad och kokos. För mig tre underbara smaker i en tugga. Passar perfekt bra till kaffe och THE.


Recept:
3 dl riven kokos
3 msk kokosolja
4 rutor mörk choklad 71 % och uppåt
1 msk kakao
1,2 tsk vanilj
1 dl mandelmjöl
1 dl jordgubbar
2 ägg
30 Sweet Leaf Sweet Drops Stevia English Toffee


Gör så här:
Smält kokosoljan och 3 rutor av chokladen i en kastrull, kläck sedan i äggen och vispa runt.
Häll sedan i kokosflingorna, mandelmjölen, jordgubbarna, kakaon, bryt ner chokladen i små bitar och vaniljen i en bunke. Rör om och häll sedan i choklad krämen och mixa ordentligt med en mixer. Smörj plåten med kokoolja och forma kakorna i den storlek som passar dig bäst. Grädda sedan i 175 grader i 12 minuter.


Njut av din kaka
Josefi

3 kommentarer:

  1. Åh käre tid så gott det låter!!! Det måste ju bara testas!! Ska bara handla hem alla ingredienser först...! :P

    SvaraRadera
  2. Hej! Har precis hittat er blogg och tycker att den verkar väldigt bra och intressant. Jag har några frågor. Anser ni att det är socker som inte är vra, inte själva sötman i sig. Tänker på att det är väldigt mycket socker (även om det är fruktsocker men ändå) i exempelvis russin? Undrar även om Stevia, är det helt riskfritt? Känns så konstigt med socker i flytande form=)

    MVH Helen

    SvaraRadera
  3. Och just det, vad anser ni om mesquitepulver och lucuma?=)

    MVH Helen

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...