30 april 2014

CHIAPUDDING BLÅBÄR sockerfritt och mjölkfritt


Chiapuddning är fantastik gott och går att göra i många olika smaker. Här har jag gjort ett recept på blåbärs smak och kakaonibbs. Mycket gott tycker jag. Om du inte har möjlighet att köpa kakaonibbs så kan du byta ut mot ekologisk kakao i stället.

Det bästa med chiapuddning är att det är mycket nyttigt och gott. Sött och trevligt och samtidigt  hundra procent bra för kroppen. Perfekt för dig som gillar sött och behöver fylla på kroppen med energi under eftermiddagen. Även gott till kaffe och du kan om du vill äta denna läckerhet till frukost. Jag gjorde det här om dagen och hade även på några solrosfrön på toppen.


Recept: 

2 ½ dl kokosmjölk
1 dl chiafrön
1,2 msk kakaonibbs 
1,2 tsk vaniljpulver

Gör så här: 
Häll upp kokosmjölken i en bunke och häll i chiafrön och blåbärspulvret. Mixa i hop en fin smet. Blanda sedan ner vaniljpulvret och smaka av med stevia vanilla. Stevia är sötare än vanligt socker och har du för många droppar kan den goda smaken förvandlas till en sliskig smak, där av är det viktigt att du själv smakar av hur många droppar som passar dig i smaken. Häll sedan upp i portionsform och ställ kall i ca 45 minuter så att puddingen hinner bli fast och god i konsistensen. Dekorera gärna med kakaonibbs eller några blåbär innan servering. 

Josefi Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...