4 april 2014

MUG CAKE - med mandelmjöl och proteinpulver

Mug cake - proteinrik och mättande
Säkert har du redan stött på recept och kanske också provat själv att göra en Mug cake. En snabblagad frukost eller ett mellanmål som ger dig bra med energi och näring och vars innehåll du kan variera efter tycke och smak. Om vi ser till frukosten så är det bra att vara försiktig med de snabba kolhydraterna och istället äta mer protein. Det ger en bra mättnad och håller insulinnivåerna på en jämn nivå.

En Mug cake består oftast av någon form av mjöl/gryn som bas, ett eller flera ägg och olika smaksättning.
Här har jag valt att ha mandelmjöl som grund och ökar proteinhalten med lite proteinpulver.
Ingredienserna blandas och tillagas sedan i en mugg i mikrovågsugnen för dig som har ont om tid.  Själv försöker jag att använda mikrovågsugnen lite restriktiv, så när jag har möjlighet bakar jag dem i vanlig ung istället.
Prova gärna detta recept som en grund och experimentera med ingredienser som du uppskattar och mår bra av. Fler recept kommer här på bloggen som inspiration.

Du behöver:

½ dl mandelmjöl
1 msk proteinpulver (jag valde Helhetshälsas sojabaserade)
½ tsk vaniljpulver
2 msk riven kokos
1 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1 ägg
6 droppar flytande stevia SweetDrops vanilj
 frysta hallon (ca 6 - 7 st)
kokosolja att smörja muggen med

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägget luftigt med steviadropparna i en annan bunke. Häll mjölblandningen i det uppvispade ägget och rör till en jämn smet. Smörj en mugg med kokosfettet och häll ner smeten. Tryck till sist ner hallonen på toppen. Ställ in i mikron och kör på full effekt i 60 - 90 sekunder. Eller grädda den i 10 - 15 minuter i 200 grader.
Stjälp sedan upp din Mug cake på en tallrik. Ät den som den är eller gör som jag och servera en klick kokosgrädde (kokosmjölk från Garant) och hemlagad chia- och hallonsylt (klicka för recept).

/ Ulrika

2 kommentarer:

  1. Testade dessa idag - jättegoda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du uppskattade dem. Och tack för att du tar dig tid att skriva och låta oss veta :-)!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...