7 april 2014

CHOKLADMUFFINS MED EN TWIST AV RÖDBETA, vete och mjölk fritt

Jag fullkomligt älskar rödbetor, smaken är ljuvlig och dess hälsoeffekter på kroppen är fantastiskt. Rödbetor innehåller bland annat betain, betalasin,fibrer, järn, betacyanin och folat. Rödbetan har en avgiftande effekt på kroppen och hjälper kroppen att bli av med slagg. Där av så försöker jag att äta rödbetor flera gånger i veckan. Det absolut bästa av allt är att jag faktiskt mår riktigt bra av att äta denna läckerbit.

I detta recept använder jag rödbeta och det ger en godsmak och även en mättande känsla. Chokladmuffinsen är god som mellan mål och även till kaffet.

Recept till 12 muffins 

6 mellanstora Rödbetor
3 dl mandelmjöl
3 ägg
1,2 tsk vanilj
100 gram mörk choklad från 71 % och uppåt
2 dl olivolja
2 tsk bakpulver
30 droppar stevia sweet-drops-vanilla-cream ( det går även bra att använda vanilj utan smak och även chokladsmak)Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Riv rödbetorna på den grova delen på rivgärnet, smält chokladen i ett vattenbad på spisen, var försiktig så att du inte bränner dig. Vispa samma äggen och stevia dropparna. Vispa samman olivoljan, de rivna rödbetorna och den smälta chokladen med mandelmjölet, vaniljen och bakpulvret.
Rör försiktigt i hopp smeten och häll sedan ner i muffinsformar. Grädda dina chokladmuffins i ca 35 minuter i 175 grader. Känn efter med en sticka efter 20 minuter. Dekorera gärna med några goda bär, det gör muffinsen ännu saftigare och hälsosam.

Njut
JosefiInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...