Äggen kan användas till följande
- Att dekorera en tårta med
- Att lägga i påskäggen
- Att njuta av till kaffet
- Att bjuda de söta påskkärrningarn när det ringer på.
- Att äta som godis
Extra goda tycker jag att äggen är precis när de är framtagna från frysen. Chokladen blir så kriskpigt god.
Recept:
6 torkade ekologiska fikon
1,2 dl mandelmjöl
2 msk ekologisk citron
4-5 rutor mörk choklad 71% och uppåt.
1,2 dl kokoschips
Gör så här:
Klipp fionen i småbitar. Häll ner mandelmjölet
och ha på den pressade citronen. Mixa nu noga med en
handmixer, så att det blir en fin och jämn smet.
Rulla nu lagom stora ägg i din hand. Lägg på en tallrik. Smält chokladen i ett vattenbad på spisen. Doppa ena änden av ägget i chokladen och lägg ner ägget på en papperstallrik eller linknande. När alla äggen är doppade i chokladen så lägger du in tallriken i frysen. Ta fram äggen precis när du ska servera och njuta av de hälsosmarta påskäggen. Lägg du äggen på en bädd av kokoschips
PÅSKÄGG PÅ EN BÄDD AV KOKOSCHIPS
Josefi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar