16 april 2014

PASSIONERAD ÄGGTODDY A´LA HÄLSOSMARTA

Passionerad äggtoddy
Äggtoddy är en riktigt gammal påskklassiker. Kanske inte lika vanlig nu som den har varit tidigare, men definitivt något som hör påsken till. En klassisk äggtoddy innehåller äggula, socker och någon form av alkohol som smaksättning. Alkoholen kan man definitivt skippa helt och jag ville även hitta ett bättre alternativ än det vanliga sockret. Resultatet blev en äggtoddy med kokossocker och passionsfrukt. Toppade sedan med lite kokosgrädde. Dessa portioner är inte så stora, men å andra sidan är det en dessert som är väldigt mäktig både i smaken och tack vare sitt innehåll. Mums filibaba!

Du behöver (per portion):
1 äggula
½ msk kokossocker
½ msk chiafrön
½ passionsfrukt
lite kokosgrädde på toppen

Gör så här:
Knäck äggen/äggen och separera äggulorna från vitorna. Häll ner kokossockret och vispa ordentligt tills toddyn blir fluffig. Blanda ner chiafröna. Ställ kallt ca 20 minuter så att chiafröna hinner svälla och toddyn blir lite geleaktig.Dela sedan passionsfrukten, gröp ur innehållet och blanda ner det i toddyn. Rör om ordentligt. Häll upp i vackra små glas.
Dekorera om du vill men lite kokosgrädde (den tjocka krämen från kokosmjölken, eller av märket Garant där innehållet i hela paketet är tjockt och krämigt). Servera med små skedar.

// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...