24 januari 2012

GOJIBÄR - POWERFOOD

Gojibär – ger dig en stark, frisk och pigg kropp

Bäret kallas även för röda diamanter och det är ett värdigt smeknamn på ett bär som är välanvänt inom den Kinesiska medicinen, de använder bladen, roten och barken för medicinsksyften. Användningsområden inom kinesisk läkekonst är bland annat för att behandla smärta, värk, synproblem och huvudvärk. Det är vanligt att de gör ett te av dessa delar av växten. Det har visat fungera för att bli av med bakterier och svamp.

Gojibäret är unikt då de är fullproppat med 18 olika aminosyror. Dessutom hittar du även viktiga mineraler som järn,kalcium,zink, selen och 21 spårämen. Antioxidanterna i bäret har en hög ORAC-poäng och flertalet studer visar att mat med hög ORAC-poäng har många positiva hälsoeffekter bland annat för att motverka sjukdommar.
ORAC VÄRDE (Oxygen Radical Absorbance Capacity) är den poäng som används för att mäta antioxidant nivåer i livsmedel och andra ämnen. Ju högre ORAC poäng desto mer antioxidanter finns i frukten.


Några tips vad du kan använda Gojibäret till
 • När du bakar.
 • Blanda ner i din hemmagjorda nötmix
 • Lägga några stycken i te
 • Använda i matlagning
 • Som dekoration 
 • Mixa ner dem i smoothiesSjälv har jag nyss upptäckt denna röda pärla och bara älskar bäret och dess nyttigheter. Har hittills bara provat det torkade bäret . Om du inte har provat så vill jag varmt rekommendera dig att göra det. Bäret är lite sött, och därav även ett bra komplement vid sötsug och du får dessutom i dig en massa godsaker för kroppens bästa välmående. 


Josefi

2 kommentarer:

 1. jennie karlsson24 januari 2012 20:32

  en vanesak tror jag , har bara smakat den torkade varianten.. Tyckte den var lite sträv i smaken. Borde kanske testa i tet :) Kram Jennie i Sala

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jennie!
   De torra bären är bra, du kan blanda ut dem med nötter osv för att få det goda från bäret.
   Samtidigt som du inte känner konsistensen så intensivt.
   Kram
   Josefi

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...