27 januari 2012

GOJIBOLLAR MED INSLAG AV RÖDPEPPAR



Gojibollarna passar till kaffet men även som snacks




Recept:


1 dl Torkade gojibär
2 dl Cashewnötter
1 dl Mandelmjöl
1/3  Färsk rödpeppar
75-100 g Laktosfritt smör.


Gör så här:
Mortla eller mixa cashewnötterna tills de blir finkornigt.
Finhacka din bit rödpeppar väl.
Häll nu ner ingredienserna i en bunke, sist delar du ner smöret i små bitar.
Knåda nu degen ordentligt och rulla sedan till så stora bollar som passar din smak.
Tips ställ bollarna i kylen en stund innan servering. 


För dig som har allergi mot cashewnötter går det bra att byta ut mot solrosfrön.
Har du allergi mot mandlar kan du byta ut mot kokosmjöl eller rågmjöl om du önskar. 






Jag älskar dessa bollar och det passar mig perfekt till kaffet, kommer även att bjuda på dessa godningar för fredagsmys. Det svåra blir nu att bara ta en.




Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...