I dag bjuds det på en mycket hälsosam sallad.
Det finns inga tillsatser eller vitt socker i denna sallad. Det finns däremot mycket nyttigheter som stärker ditt immunförsvar och ger dig massor med vitaminer.
Dess läckerheter har du här.
Rödbeta:
Folsyra, järn,magan,kalium,betanin,fibrer och protin.
Morot:
K-vitamin,betakaroten,folsyra,kalcium,krom,järn,zink och fibrer.
Ingefära:
Fenoler och flytiga oljor.
Solrosfrön:
Vitamin E, B1,B2,B3, kalcium, koppar, magnesium, magan,
järn,selen,zink, omega 6-fettsyror och protein.
Cilipeppar:
C-vitamin,betakoroten,capsaicin och fibrer
Recept:
3 morötter
2 stora rödbetor
1,5 msk ingefära
1/3 färsk chilipeppar
1 dl solrosfrön
2 msk olivolja
2 nypor naturell flingsalt.
Gör så här:
Riv morötterna, rödbetorna och ingefäran på den grövre sidan på rivgärnet.
Finhacka chilipepparn. Värm upp olivoljan i en stekpanna blanda sedan ner solrosfrönen, chilipepparn och saltet. Värm på i några minuter tills solrosfröna har fått lite färg.
Häll ner den rivna morötterna,rödbetorna och ingefäran bland ordentligt så att den vackra färgen sprider sid i skålen. Sist toppar du med de chilislungade solrosfrönen, blanda ner hälften i skålen och lägg resten på toppen av salladen.
Det går även bra att byta ut chilipeppar mot rödpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar