25 januari 2012

RÖDBETSSALLAD MED SLUNGADE CHILISOLROSFRÖN



I dag bjuds det på en mycket hälsosam sallad.



Det finns inga tillsatser eller vitt socker i denna sallad. Det finns däremot mycket nyttigheter som stärker ditt immunförsvar och ger dig massor med vitaminer.

Dess läckerheter har du här.

Rödbeta:
Folsyra, järn,magan,kalium,betanin,fibrer och protin.

Morot:
K-vitamin,betakaroten,folsyra,kalcium,krom,järn,zink och fibrer.

Ingefära:
Fenoler och flytiga oljor.

Solrosfrön:
Vitamin E, B1,B2,B3, kalcium, koppar, magnesium, magan,
järn,selen,zink, omega 6-fettsyror och protein.

Cilipeppar:
C-vitamin,betakoroten,capsaicin och fibrer


Recept:                                                             
3  morötter
2  stora rödbetor
1,5 msk ingefära
1/3 färsk chilipeppar
1  dl solrosfrön
2  msk olivolja 
2 nypor naturell flingsalt.

Gör så här:

Riv morötterna, rödbetorna och ingefäran på den grövre sidan på rivgärnet.
Finhacka chilipepparn. Värm upp olivoljan i en stekpanna blanda sedan ner solrosfrönen, chilipepparn och saltet. Värm på i några minuter tills solrosfröna har fått lite färg.

Häll ner den rivna morötterna,rödbetorna och ingefäran bland ordentligt så att den vackra färgen sprider sid i skålen. Sist toppar du med de chilislungade solrosfrönen, blanda ner hälften i skålen och lägg resten på toppen av salladen. 

Det går även bra att byta ut chilipeppar mot rödpeppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...