14 april 2012

CHOKLAD OCH JORNÖTSBJÖRNBÄR

CHOKLAD OCH JORDNÖTSBJÖRNBÄR



Jag har en förkärlek till mörkchoklad syrliga bär och jordnötter.
För mig blev detta ett annorlunda och gott helggodis.

Recept.
4 rutor-Choklad 86%
2 dl-Björnbär
1 dl-Jordnötter rostade

(Allergiker kan med fördel byta ut jordnötter mot rostade solrosfrön, det är också gott)


Gör så här:
Förbered innan med att lägga hälften av de mixade jordnötterna på en tallrik eller form som även får plats i frysen.


  • Riv chokladen på den grova delen på rivgärnet.
  • Mixa eller mortla jordnötterna 
  • Häll ner björnbären i en kastrull, där efter chokladen, rör om försiktigt under värme 5 av 9 i några min tills chockladen har smält. 
  • Lägg nu ut björnbären på tallriken och strö över resten av de mixade jordnötterna. 
  • Lägg in björnbären i frysen och förvara dem där tills det är dax att äta. Ta fram dem några minuter innan. När du har tagit ut dem bör de ätas inom kort, då de efter en stund kan bli kladdiga. 



NJUT AV VARJE BJÖRNBÄR 

// Josefi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...