30 april 2012

BOKTIPS: MATEN SOM STÄRKER DIN HÄLSA av Charlotte Erlansson-Albertsson

Jag har nyss avslutat och avnjutit denna bok, "Maten som stärker din hälsa" av Charlotte Erlanson-Albertsson. Det var verkligen en bok i min smak.
Författaren är professor i medicinsk och fysiologisk kemi och skriver här om matens gynnsamma verkan på vår hälsa.
Boken är både oerhört vacker och inspirerande att titta i - många vackra bilder, och full av matnyttig information om framför allt nyttiga grönsaker, frukt och bär, men även andra hälsosamma födoämnen.
Jag tycker om upplägget i boken. Tydliga texter som innehåller mycket fakta, men som ändå är lättbegriplig och med bra summeringar.
Den först delen av boken är fylld med information om hur maten kan påverka vår hälsa på ett gynnsamt sätt. Den andra delen består av härliga recept där alla ingredienser är nyttiga och genomtänkta.

Vi får bland annat veta att något av det absolut nyttigaste vi kan äta, alla kategorier, är kål i olika format: vitkål, blomkål, broccoli, brysselkål, rödkål etc.Likaså att vi har mycket att vinna på att äta mer baljväxter.
I boken framkommer också tydligt exakt vad som är bra att äta för att undvika eller minska vissa typer av sjukdomar, exempelvis cancer, alzheimers, inflammatoriska tarmsjukdomar och ledsjukdomar.

Helt klart en läsvärd bok för dig som liksom jag är övertygad om att vi faktiskt kan äta oss till bättre hälsa.
Klicka gärna på länken ovan för att få möjligheten att provläsa några sidor ur boken.

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...