2 maj 2012

FÖRBERED DIG INFÖR SOCKERUTMANINGEN

Om fem dagar startar SOCKERUTMANINGEN! och vi kör på (minst) 21 dagar, alltså tre veckor.
Meningen är att ALLA ska kunna vara med efter sina förutsättningar. En del vill jobba på att få bort de där okynnesätandet som chokladkakan på väg hem från jobbet, nallandet ur barnens godispåsar eller kakfrossandet på jobbet och allt annat sockerfrosseri. Andra har kanske redan lyckats minska sitt sockerintag och vill nu jobba med att "rensa" bort även det dolda sockret som finns i maten eller som har andra former (exempelvis stärkelse). Du bestämmer själv och lägger DIN ribba. Vår förhoppning är att du i och med denna utmaning ska få känna på hur mycket bättre du mår utan en massa (vitt) socker i din kost. Förhoppningsvis blir då så inspirerad att du vill fortsätta sedan på egen hand.

Läs mer om utmaningen och anmäl ditt deltagande (som givetvis är kostnadsfritt) HÄR!

Nu när det är några dagar kvar till starten kan det vara läge att förbereda sig - både mentalt och praktiskt. Nedan följer några tips som kan underlätta starten och ditt deltagande:

 1. Var klar och tydlig med VARFÖR du vill göra det här. Förhoppningsvis handlar det om att du är rädd om dig och vill ta hand om din hälsa. Skriv ner alla positiva tankar kring ditt deltagande och vad du hoppas åstadkomma genom att utesluta socker ur ditt liv under utmaningen. Gör gärna peppande bilder med text som du kan titta på och hitta inspiration från under ditt deltagande. Se till att ha dessa peppande bilder och ord lättillgängligt.
 2. Förbered din omgivning. Tala om för personer du har i din närhet att du ska ta hand om din hälsa lite extra mycket under tre veckor och därför kommer att leva utan onödigt socker. Det kommer att ge extra förståelse och du kommer förhoppningsvis slippa trugande kollegor med princessbakelse i handen eller en oförstående partner som inte förstår hur du kan tacka nej till pralinasken.I bästa fall kanske du kan inspirera din omgivning till att också avstå socker under en period.
 3. Förbered dig praktiskt. Vad är det du ska utesluta under dessa 21 dagar? Se till att du har bestämt dig innan, så behöver du inte fatta "svåra" beslut under själva utmaningen. Se till så gott du bara kan inte behöver utsätta dig för frestelsen under utmaningen. Förbered hemma hos dig, på din arbetsplats eller på andra ställen du befinner dig genom att plocka bort sådant som du lätt frestas av. Om din familj inte vill följa din linje under dessa veckor kan du se till att ordna "egna hyllor" i skåp, kyl och frys som är sockerfria.
 4. Se till att ha ett peppande nätverk. Be om pepphjälp av nära och kära, eller sök dig hit till bloggen eller vår Facebooksida för att peppas och dela med dig av det som du känner dig nöjd med eller det som du tycker är svårt. Om vi hjälps åt, är det mycket större chans att många kommer att lyckas och känna sig riktigt nöjda med dessa 21 sockerfria dagar. 
Snart kör vi så det ryker, och vi kommer att MÅ SÅ BRA!!!

2 kommentarer:

 1. härligt känner mig peppad och idag har jag fixat en blogg som jag ska skriva på hur det går tänkte jag
  http://sockerfrinu.blogspot.se/

  /Lena

  SvaraRadera
 2. Härligt Lena! Då lägger jag upp en länk till din blogg så att vi alla kan hitta dit och följa dig :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...