15 maj 2012

INSPIRATIONSKORT ETT NYTTIGT VAL

ETT KLOKT OCH NYTTIGT VAL 4 kommentarer:

 1. Efter tio dagar utan socker (förutom 85% mörk choklad i söndags efter Gbg-varvet),har jag haft ett riktigt jävligt återfall idag, trodde att det värsta var över. Åkte hem från jobbet idag för att jag var så trött att jag mådde illa och trodde att jag nästan skulle kräkas. Sen har jag ätit och ätit rostat bröd i massor, pannkakor två stycken med nutella på, gjorde mig till och med ett ärende till affären för att köpa sådana där färgglada jordnötter. Nu ligger jag i soffan med magen i fyra hörn och mår skit för att jag föll dit samtidigt som jag har ont i magen för att jag har ätit för mycket. Det värsta är att jag under en tid kunde känna att jag mådde lite bättre när jag tryckte i mig allt för jag kunde glömma det som jag tycker är jobbigt på min arbetsplats för tillfället. Men jag vet ju att det finns kvar när jag kommer tillbaka när jag skall dit nästa gång på fredag, (är hemma imorgon med). Men angående maten så tar jag nya tag imorgon och skall försöka att inte slå ner på mig själv för mycket. Klarade jag 10 dagar i rad så kan jag klara 11 eller 12, tar en dag i taget eller en timme i taget kanske.

  SvaraRadera
 2. Bästa Catitha!

  Förstår hur du känner dig. Bra att du skriver och berättar om dina känslor och hur det går för dig.
  Det har gått bra för dig och du har vart duktig på många sätt. Precis som du själv säger kan jag klar 10 dagar kan jag klara 11 dagar och till och med kanske 1 månad.

  Hur kroppen och själen reagerar för oss är olika, men en sak är säker det är tufft att avgifta kroppen på det vita sockret, speciellt om man är en person som äter mycket av just de man ska sluta med. Det som är bra här tänker jag är att du har plockat fram en känsla att det inte är bra på arbetsplatsen. Nästa steg är att fundera på hur du kan lösa den på bästa sätt. Sen tänker jag att du mitt under sockerutmaningen tömde du kroppen på all energi under Gbg-varvet. Så det är inte konstigt alls att du idag tog steget att fylla på kroppen. Jag tror på dig här, i morgon är en ny dag och det betyder nya härliga möjligheter för din hälsa och välmående.
  Ett tips är att redan i kväll skriva ner vad du ska äta och göra för att hålla fokus på rätt kost och på ditt välmående. Alltså behöver du springa för att må bra mentalt, vad behöver din kropp få för mat för att vara nöjd. Jag upplever att keso,kanel och hallon är gott och mättande lika så med ägg. Ett annat tips kan vara att läsa äldre inlägg från sockerutmaningen.

  Ta ett steg i taget.

  Med värme och inspiration
  Josefi

  SvaraRadera
 3. Tack för en fin kommentar! Det känns skönt att få stöd från människor som går igen samma saker. En sak från gårdagen som sitter kvar är hur kroppen reagerade på allt socker, jag fick hjärtklappning och blev helt skakig i hela kroppen, inte skönt alls. Idag är jag "bakis" och mår därefter, känner mig svullen och trött men har ätit bra och ser fram emot att träna ikväll så jag tar ett steg i taget för att hitta rätt igen.
  Kram:)

  SvaraRadera
 4. Hej Caritha!

  Tänker att din kropp berättade för dig tydligt och klart att den inte mår bra utav socker.
  Skönt att du längtar efter träning och jag tror att det är precis vad din kropp behöver just nu. Kropp och själ mår bra av att träna av många olika anledningar.

  Steg för steg
  Kram Josefi <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...