13 maj 2012

SOCKERBOMBEN I DIN HJÄRNA

Bitten Jonsson och Pia Nordström 
Är författare till boken 
SOCKERBOMBEN I DIN HJÄRNA 


Bitten Jonsson är expert inom området sockerberoende, hon har egen erfarenhet och är legitimerad sjuksköterska och har utvecklat en bahandlingsmodell som har sin grund i amerikank addicitionmedicin.
Hon är expert inom området beroendesjukdomar och har arbetat med just beroendesjukdommar i 24 år och de 18 sista har hon arbeta med sockerberoende.

Sockerbomben tar upp allt från hur hjärnan påverkas av socker, hur kroppen mår av sockret, hur vi generellt mår när vi avgiftar oss från socker, personer som berättar sina erfarenheter till verktyg att hanterat suget.

Under Sockerutmaningen kommer det att vara flertalet inlägg från denna bok. En mycket bra och grundläggande bok för er som är sockerkänsliga eller sockerberoende. Här får ni svar på många frågor och funderingar som ni kanske går omkring och bär på. Köp och få mer kunskap och förståelse för sockerberoendet och sockerkänsligheten.

Vill du veta mer gå in och läs om här SOCKERBOMBENMed värme

// Josefi

10 kommentarer:

 1. Godmorgon

  Föll oväntat (med tanke på att jag inte varit sugen på godis alls under veckan) dit under fredagen och åt både hamburgare/strips (efter en hektisk em på stan) och smågodis ( i smyg i bilen). Ja, det var inget annat än att börja om i går och det gick bra, men på kvällen var suget där igen trots två ordentliga måltider under dagen, men då gjorde jag några bitar av din ananas doppad i kokos och åt dem tillsammans med en kopp kanelte. Det var jättegott och jag var helt nöjd efter bara några få bitar (resten fick dottern och sovaöverkompisen dela på). Tror jag ska göra din gojifröblandning också, Josefi, även om det kanske är i sötaste laget så är det bra att ha i frysen om det sätter in ett jättesug. I alla fall bättre än att nalla från barnens godispåsar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva-Britt!
   Försök att se det till att du var DUKTIG och klara det under hela veckan. Sen att du "föll dit” som du själv beskriver det är inte konstigt det är lätt hänt. Speciellt med tanker på att du beskriver att det har vart hektiskt. Nu är det nya tag och nya möjligheter som gäller. Kul att du gillade ananas doppade i kokos, bra att du var nöjd efter några bitar och där tänker jag BRA JOBBAT, för ananas är sött i sig och då hade det vart lätt du ville ha mer eller hur? Prova gärna min gojifröblandning, ett tips är att du gör ett snacks med goji och en där du utesluter gojin. Så har du två val när du ska öppna frysen och ta några ;)

   Varmt lycka till
   Josefi <3

   Radera
 2. God morgon. Jag är verkligen inspirerad att till att fortsätta denna utmaning. Tänker ta min utmaning till nästa nivå, då jag enbart uteslutit synligt socker och vitt mjöl denna vecka. Så jag säger tillfälligt eller för evigt hej då till chips och rostade salta nötter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godkväll Joanna!

   Vad underbart att du är inspirerade att fortsätta utmaningen och att ta ett steg till snacka om utveckling bra jobbat. Det är viktigt att man ser till sig själv och lyssnar till vad som är bäst för just mig och det är precis vad du nu gör ;)

   Med inspiration varmt lycka till
   Josefi <3

   Radera
 3. Säkert en väldigt bra bok! Ska spana efter den nu när jag snart ska en sväng till Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva!

   Jag tycker att det är en bra bok, en bok som jag använder som ett typ av lexikon.

   Med värme
   Josefi

   Radera
 4. Har precis läst den och kommer troligen att läsa den från början igen för att verkligen fördjupa mig och ta in ALLT som Bitten förmedlar så himla bra. För övrigt är jag inne på min sjunde dag som fakir, "fuskade" i fredags och lördags med naturella nötter och brieost, samt kesoäggröra till frukost, som jag bara älskar. Tror att jag är känsligare än vad jag tidigare anat för under denna veckan utan mjölkprodukter så har jag mått fantastiskt bra utan något som helst sug efter socker så jag kommer att fakira en vecka till sen blir det dags att slänga in lite goda grönsaker efter hand, men fortfarande vara mycket försiktig med mjölkprodukterna. Någon som vet om man behöver tillsätta kalsium eller några andra former av vitaminer eller tillskott när man äter på detta sättet?

  SvaraRadera
 5. Lät så himla bra i förmiddags när jag skrev första kommentaren. Efter Göteborgsvarvet igår där jag gick i väggen och tog fullständigt slut så har kroppen bara skrikit efter energi, har under dagen ätit en mörk chokladkaka lindts 85%. Nya tag imorgon, är iaf nöjd med att jag inte gått på annat godis eller bröd som varit det jag brukat göra annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där att du sprang Göteborgsvarvet ;) jag skulle också ha sprungit men har åkt på en förkylning som har satt sig på bihålorna. Kroppen behöver mycket energi efter ett sådant tufft lopp, vad tror du om hallon eller ett äpple om kroppen behöver mer energi?

   Bra där att du just valde mörkchoklad när du fick sug och som du säger valde bort godis eller annat bröd som du vanligtvis äter.

   Varmt lycka till
   Josefi

   Radera
 6. Hej Caritha!

  Kul att du gillar Bittens bok och att du känner att du får ut mycket av den. Tycker att du har jobbat på bra och ser det som något positivt att du nu har fått veta hur känslig du faktiskt är.

  Det positiva med det är att du nu vet hur du ska förhålla dig till det med kosten för att må bra. Gällande om man behöver tillsätta något under denna typ av kost. Så vet jag sedan långt tillbaka då jag inte åt mjölkprodukter över huvudtaget att jag skulle tillsätta kalsium. Nu tänker jag att sockerutmaningen är under en kortare period och att det inte är någon större fara. Mina två råd till dig är 1 lyssna på din kropp vad den behöver och tillsätt efter det, 2 maila till Bitten och fråga som är proffs inom ämnet.

  Önskar dig en trevlig kväll
  Josefi <3

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...