Överst blåbär, till vänster lakrits och till höger choklad. |
Jag har skrivit om blåbärslass tidigare, och det är lätt att variera smaksättningen efter tycke och smak. Häromkvällen var vi sugna på glass och då blev det i smakerna BLÅBÄR, CHOKLAD och LAKRITS.
Så här enkelt gör du hemmagjord och socker och mjölkfri glass:
Du behöver:
frusen banan i skivor
vaniljpulver
smaksättning: kakao, blåbär (frusna), lakrtisgranulat.
Mixa den frusna bananen (som fått tina ca 10 minuter) med handmixer och mixa ner vaniljpulvret och den valda smaksättningen. Smaka av hur mycket vanilj och smaksättning som är lagom
Servera och ät direkt!
Andra förslag på smaksättning är:
- Hallon
- Jordgubbar
- Ananas
- Äpple och kanel
- Ananas
- Melon
- Papaya
Ulrika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar